Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Πολωνία ανακοίνωσε την κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 40 εκατ. ευρώ

Η πολωνική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε πως προχώρησε στην κατάσχεση σχεδόν 440 κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 180 εκατομμυρίων τσλότι (40,2 εκατ. ευρώ) στο λιμάνι Γκντίνια, στη Βαλτική.

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτια με ξύλινες πλάκες δαπέδου από τη Βολιβία, φορτίο που εστάλη από τη Χιλή, διευκρίνισε η συνοριοφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικοί διαπίστωσαν ότι [σ.σ. η κοκαΐνη] ήταν εξαιρετικά καθαρή», δήλωσε η εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info. «Αυτό ήταν μεγάλο χτύπημα στο εγκληματικό δίκτυο, έχασε πολλά χρήματα», πρόσθεσε.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 46χρονου από την περιφέρεια Μαζοβέτσκι (κεντρικά) και ανήγγειλαν πως θα ακολουθήσουν και άλλες.

Στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατασχέθηκαν 303 τόνοι κοκαΐνης το 2021, ποσότητα άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ).

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ισπανία ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες κατασχέσεις αυτής της ουσίας, της δεύτερης πιο ευρέως χρησιμοποιούμενης στην Ευρώπη μετά την κάνναβη, εκείνη τη χρονιά.

Το 2020, οι πολωνικές αρχές ανακοίνωναν την κατάσχεση ποσότητας-ρεκόρ τριών τόνων κοκαΐνης στην Γκντίνια, κρυμμένης μέσα σε βαρέλια με κατεψυγμένο πολτό ανανά.





Source link