Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η πιο περίπλοκη αγωνιστική εβδομάδα από τότε που ανέλαβε ο Αλμέιδα


Ο Ματίας Αλμέιδα παραδέχθηκε ότι ήθελε πολύ αυτή τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για να προετοιμάσει την ΑΕΚ ενόψει της πιο απαιτητικής διαβολοβδομάδας από τότε που είναι στην ομάδα.

Σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται, ο Ματίας Αλμέιδα εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που οδήγησαν πέρυσι την ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ.

Διατρανώνει την πίστη του σε αυτούς και σε ένα βαθμό ίσως και να ενοχλείται από το γεγονός ότι οι τριγύρω εκφράζουν σκέψεις για το αν έπρεπε να γίνουν ή όχι περισσότερες ενισχυτικές κινήσεις, σε ρόλους που ο ίδιος δεν διέκρινε την ανάγκη. Όπως για παράδειγμα, στις θέσεις των πλαγίων μπακ και σε αυτή του τερματοφύλακα.

Αυτό το γκρουπ των παικτών, ενδεχομένως ενισχυμένο με την προσθήκη επιπλέον ενός στόπερ, τον οποίο η ΑΕΚ αναζητά και θέλει να κλείσει έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, θα κριθεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που περιμένουν την ομάδα με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της.

Η Ένωση είχε ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο πρόγραμμα playoffs πρωταθλήματος, ξεκάθαρα το πιο βαρύ και απαιτητικό από όλους τους άλλους μονομάχους του τίτλου, όμως απέναντι σε τέτοια πολύπλοκη κατάσταση δεν έχει ξαναβρεθεί επί των ημερών του Αλμέιδα στην ομάδα.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας η ΑΕΚ θα κληθεί να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, να ταξιδέψει στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει την Μπράιτον και ακολούθως να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο.

Σε μία περίοδο μάλιστα, που ο ίδιος ο προπονητής ανέδειξε τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, παραδεχόμενος μετά τον αγώνα με τον Βόλο ότι περίμενε πώς και πώς αυτή τη διακοπή, προκειμένου να διορθώσει κάποια πράγματα που δεν του αρέσουν.

Όπως για παράδειγμα, να βρει τη λύση απέναντι σε αυτή την κακή συνήθεια που ακολουθεί την ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια της φέτος, το να δέχεται δηλαδή πρώτη γκολ, άρα να βρίσκεται σε μόνιμη φάση προσπάθειας ανατροπής μιας δύσκολης για εκείνη συνθήκης.

Να βγει από αυτό στην πιο δύσκολη συγκυρία

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε σε σημαντικό βαθμό απέναντι σε αυτήν την ξένη σε εκείνη κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος, αν κρίνουμε από την περυσινή εικόνα της.

Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όπου δεν την ολοκλήρωσε, εν τούτοις κατάφερε να δημιουργήσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή.

Προφανώς κι ήταν απίθανο να τα καταφέρει κόντρα στην Αντβέρπ, ομάδα επιπέδου Champions League, παρόλο που και σε αυτή την ιστορία λίγο έλειψε στο τέλος να πετύχει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Το θέμα είναι όμως, πώς θα βγάλει τον εαυτό της από αυτή τη διαδικασία σε μία σειρά αγώνων που είναι πολύ πιθανότερο -εν συγκρίσει από όλους τους προηγούμενους-, να δεχτεί πρώτη τέρμα.

Καλείται δηλαδή, να βρει τη λύση απέναντι στον γρίφο που μόνη της δημιουργεί στον εαυτό της, κόντρα στους τρεις πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσε να έχει από όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες και μάλιστα, μαζεμένους, δηλαδή σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Τέτοια απαίτηση ομολογουμένως δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ έως τώρα για τον Αλμέιδα και την παρέα του, αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο η ΑΕΚ θα μπορέσει να αφήσει πίσω της όσα τη δυσκόλεψαν μέσα στο καλοκαίρι, κληθείσα να το πράξει σε μια διαβολοβδομάδα που δεν έχει προηγούμενο.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα ενεργοποιηθεί ξανά ο Λιβάι Γκαρσία, θα είναι έτοιμος ο Πισάρο και λογικά θα τα καταφέρει κι ο Γκατσίνοβιτς, τουλάχιστον για τα παιχνίδια με την Μπράιτον και τον Παναθηναϊκό.

Έρχεται η σειρά των αγώνων που ομολογουμένως κανείς δεν περισσεύει, παιχνίδια ικανά να απογειώσουν ξανά την ΑΕΚ και να απομακρύνουν την αμφιβολία γύρω της ή που ενδεχομένως να καταδείξουν ότι οι δυσλειτουργίες που έχουν διαπιστωθεί έχουν μεγαλύτερο βάθος και χρήζουν ακόμα περισσότερης διερεύνησης και προσπάθειας.



Source link