Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Ουκρανία θα κερδίσει, ο δημοκρατικός κόσμος θα επικρατήσει


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 18:40

Απευθυνόμενος σε διάσκεψη με θέμα την πορεία της Βουλγαρίας προς την Ευρωζώνη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η Ευρώπη θα κερδίσει, ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος θα επικρατήσει, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί πολεμούν όχι μόνο για τη χώρα τους αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και τις αξίες, τόνισε.

Απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και στο σθένος των Ουκρανών μπροστά στις σκληρές μάχες και τα πολλά δεινά.

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεσμεύεται να στηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν επηρεάζουν σοβαρά τη ρωσική οικονομία, συμβάλλοντας σε μια παρατεταμένη ύφεση στη χώρα, αλλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το πόσο καλά εφαρμόζονται – αυτό σημαίνει εφαρμογή από κάθε χώρα της ΕΕ, για να είναι αποτελεσματικές οι κυρώσεις η Ευρώπη χρειάζεται ο καθένας και όλοι να είναι συνεπείς, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε σήμερα ανθρωπιστικό κέντρο της ένωσης ουκρανικών οργανώσεων Mati Ukraine στη Βουλγαρία. Ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη σκληρή δουλειά τους να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς που φεύγουν από τον πόλεμο.

Η ΕΕ έχει δεχθεί περίπου 4 εκατομμύρια Ουκρανούς και 50.000 από αυτούς βρίσκονται στη Βουλγαρία, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία, τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να πηγαίνει στην Ουκρανία κάθε είδους υποστήριξη: πολιτική, οικονομική και στρατιωτική. Η στρατιωτική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική, έχει παραδοθεί άφθονος οπλισμός, αλλά χρειάζονται πυρομαχικά και αυτή η υποστήριξη πρέπει να είναι μόνιμα διαθέσιμη. Είναι απολύτως σαφές ότι όσο περισσότερες χώρες παρέχουν υποστήριξη, τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Σόφια Βιτάλι Μοσκαλένκο δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα του να λάβει κάθε είδους υποστήριξη: πολιτική, οικονομική και στρατιωτική. «Η νίκη θα έρθει όταν απελευθερωθούν όλα τα κατεχόμενα εδάφη», είπε.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Σόφιας, Γκεόργκι Γκεοργκίεφ επεσήμανε ότι ο δήμος της Σόφιας συνέβαλε σε προσπάθειες για την υποστήριξη της Ουκρανίας από τις πρώτες κιόλας μέρες του πολέμου: κανόνισε μεταφορικά μέσα για να φέρει πρόσφυγες στη Βουλγαρία, έδωσε καταλύματα. Χιλιάδες κάτοικοι της Σόφιας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Σόφια έγιναν δωρεάν για τους ανθρώπους που έφυγαν από τον πόλεμο. Καταβλήθηκαν προσπάθειες για να διευκολυνθεί η ένταξη των παιδιών της Ουκρανίας στο βουλγαρικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Ολένα Κοτσέβα από το Mati Ukraine είπε ότι η εγκατάσταση που χρησιμοποιεί ο οργανισμός, παρασχέθηκε χωρίς κόστος από τον δήμο της Σόφιας. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον βουλγαρικό λαό που, σύμφωνα την ίδια, «δεν σταματά ποτέ να προσφέρει».

Η Όλγα από το Χάρκοβο, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Mati Ukraine από τις 2 Μαρτίου 2022, είπε σε δημοσιογράφους ότι είναι εκεί με άλλες γυναίκες από το Κίεβο, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα. Λέει ότι όλοι τους έχουν δει πράγματα που κανείς δεν πρέπει να δει. «Εμείς οι Ουκρανοί ξέρουμε ότι πρέπει να ζήσουμε σήμερα γιατί μπορεί να μην υπάρχει αύριο και ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι. Ευτυχία είναι όταν όλη η οικογένεια είναι μαζί και τα παιδιά υγιή», είπε.



Source link