Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Μπέττυ Αρβανίτη θα υποδυθεί τον Βασιλιά Ληρ

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, επανέρχεται έπειτα από αρκετά χρόνια στις συνεργασίες του με τον Στάθη Λιβαθινό, παρουσιάζοντας σε απόδοση και διασκευή του Στρατή Πασχάλη το κορυφαίο έργο του Άγγλου δραματουργού και ποιητή, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» με την Μπέττυ Αρβανίτη να αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο .

Πρόκειται για «μια πρωτότυπη διασκευή που πυκνώνει το έργο και συναιρεί πρόσωπα και καταστάσεις σ’ ένα παράδοξο δρώμενο, όπου η σύγχρονη θεατρική γλώσσα συναντά τους πηγαίους σαιξπηρικούς συνειρμούς, χωρίς να προδίδεται το πνεύμα αλλά ούτε και το γράμμα, στα βασικά σημεία, αυτού του περίφημου κλασικού έργου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της σκοτεινής τραγωδίας εκκινεί με τον βασιλιά Ληρ της Αγγλίας που αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, Γονερίλη, Ρεγάνη και Κορδέλια, ανάλογα με την αγάπη που τρέφει κάθε μία γι’ αυτόν. Παρότι η Γονερίλη και η Ρεγάνη διατυμπανίζουν υπερβολικά την αγάπη τους, η νεότερη Κορδέλια, περιφρονεί τη συμπεριφορά τους και θυμωμένος, ο Ληρ, την αποκληρώνει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον βασιλιά Ληρ υποδύεται γυναίκα ηθοποιός -η πιο διάσημη ερμηνεία θεωρείται κατά γενική ομολογία της Γκλέντα Τζάκσον, που ενσάρκωσε τον εμβληματικό ρόλο πρώτα στο Λονδίνο το 2016 και μετά στη Μπρόντγουεϊ το 2019, σε ηλικία 82 ετών-, ούτε είναι η πρώτη φορά που ο Στάθης Λιβαθινός αναμετριέται με το έργο -είχε ανεβάσει Ληρ το 2009 με πρωταγωνιστή τον Νικήτα Τσακίρογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ωστόσο, σημειώνεται «πυρήνας της παράστασης του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, θα είναι η πρόκληση. Άλλωστε γίνεται θέατρο χωρίς πρόκληση;».

Στην παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου -και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- παίζουν (με αλφαβητική σειρά) μαζί με την Mπέττυ Αρβανίτη, οι Nίκος Αλεξίου, Αντώνης Γιαννακός, Νέστορας Κοψιδάς, Ερατώ Πίσση, Γκαλ Ρομπίσα, Εύα Σιμάτου.



Source link