Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η “μάχη” των γιατρών και των εθελοντών για την ανακούφιση των πληγέντων ( video)

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και εθελοντές πολίτες, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο  γήπεδο της Καρδίτσας όπου γίνεται διαλογή όσων χρειάζεται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

Τα σοβαρότερα περιστατικά μεταφέρονται στο Νοσοκομείο, ενώ όσοι  δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, είναι σε καλή κατάσταση, μεταφέρονται  στις δομές του Δήμου που έχουν ανοίξει γι αυτό το σκοπό, είπε στην ΕΡΤ ο  κ. Παπαδόπουλος Νίκος, Καρδιολόγος στη ΜΕΘ Καρδίτσας.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο τόνισε ότι δεν έχει ακριβή αριθμό και διευκρίνισε ότι επρόκειτο για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς καθώς και για ασθενείς με αρρύθμιστο διαβήτη, πίεση και καρδιολόγικά προβλήματα. Υπάρχουν, όπως είπε, επίσης, ασθενείς σε κατάσταση σοκ που χρειάστηκαν τη βοήθεια των γιατρών.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές καθώς και τους  γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Μεγάλο το έργο τους και  τους ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ. Ευχαριστούμε και όλους τους απλούς πολίτες της Καρδίτσας που ο καθένας με το δικό του τρόπο βοήθησε, είτε φέρνοντας φαγητά, φάρμακα, ρούχα, ρουχισμό, είτε οτιδήποτε άλλο χρειαστήκαμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη η βοήθεια τους.  Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και ιδιώτες γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς επίσης το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν.

Χρειαζόμαστε και άλλη βοήθεια γιατί όταν θα φύγουν τα νερά θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.





Source link