Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η κατάσταση στα πρωταθλήματα της Formula 1


 

Με την ολοκλήρωση του Grand Prix του Μεξικού η βαθμολογία σε κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών δεν άλλαξε ιδιαίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν… σκαμπανεβάσματα.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του αγώνα στο “Ερμάνο Ροντρίγκεζ”, με τους Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθούν. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην κορυφαία δεκάδα, πέρα από την θέση. Πιο συγκεκριμένα, ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε το GP στην θέση, “πιάνοντας” έτσι τον Αλόνσο με 183 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Οι δύο Ισπανοί όμως, δεν μπορούν να “μοιραστούν” την θέση και για αυτό ο οδηγός της Ferrari είναι εκείνος που θα “κάτσει” στην , ενώ ο πιλότος της Aston Martin θα αποχωρήσει στην . Αυτό γίνεται οφείλεται στο ποιος έχει τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο.

Αναλυτικά η κατάταξη των οδηγών:

Από το 11ο έως τον 22ο: Λανς Στρολ 53 βαθμούς, Εστεμπάν Οκόν 45 βαθμούς, Αλεξάντερ Άλμπον 27 βαθμούς, Βάλτερι Μπότας 10 βαθμούς, Νίκο Χούλκενμπεργκ 9 βαθμούς, Γιούκι Τσουνόντας 8 βαθμούς, Ντάνιελ Ρικιάρντο 6 βαθμούς, Γκουάνγιου Ζου 6 βαθμούς, Κέβιν Μάγκνουσεν 3 βαθμούς, Λίαμ Λόσον 2 βαθμούς, Λόγκαν Σάρτζεντ 1 βαθμό, Νικ ντε Φρις 0 βαθμούς.

Όσο αφορά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Ferrari απέχει 22 βαθμούς από την Mercedes για την 3η θέση, με τρία Grand Prix (Βραζιλία, Λας Βέγκας, Άμπου Ντάμπι) να απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Με το πέρασμα του αγώνα στο “Mexico City” όμως, η Alpha Tauri ανέβηκε στην θέση, ενώ η Alfa Romeo και η Haas έπεσαν στην και στην 10η, αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως η θυγατρική της Red Bull άφησε πίσω τις δύο ομάδες της Ferrari.//ΓΚ

Αναλυτικά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών:





Source link