Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει και τη Λιβύη – Εκκενώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κακοκαιρία Daniel, προερχόμενη από την Ελλάδα, προκάλεσε υλικές απώλειες στην ανατολική Λιβύη αφού η ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το ξέσπασμα της κακοκαιρίας οδήγησε στο ξερίζωμα πολλών δέντρων στην περιοχή Salouq, νότια της πόλης της Βεγγάζης, μερικά από τα οποία έπεσαν στα αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες αρωγής της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τη μεταφορά και την εκκένωση 20 οικογενειών από την περιοχή Al-Fayrouz και την περιοχή Chalets στην πόλη της Βεγγάζης, σε ορισμένα σχολεία της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν κρεβάτια, κουβέρτες, καλύμματα και σκεύη φαγητού. Εκκενώθηκαν σπίτια που βρίσκονταν κοντά τη θάλασσα.

Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης σχημάτισαν μια επιτροπή βοήθειας, έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με συντονισμό των δυνάμεων του Χάφταρ, του δήμου της Βεγγάζης και μιας ομάδας τοπικών αρχών, όπως νοσοκομεία και σχολεία και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ημέρες από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι τελευταίοι χάρτες που δημοσίευσε το ραντάρ δορυφορικής μετάδοσης έδειξαν ότι το κέντρο της μεσογειακής καταιγίδας «Daniel» περνά τώρα πάνω από την πόλη Al-Marj, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης. Οι χάρτες έδειξαν ότι η ταχύτητα του ανέμου στη Βεγγάζη κυμαινόταν μεταξύ 70-80 χιλιομέτρων την ώρα και ότι συνέχισαν να σχηματίζονται καταιγίδες στην ανατολική Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος της Βεγγάζης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, από τις οκτώ το βράδυ, Σάββατο έως Δευτέρα, την εκκένωση περιοχών και το κλείσιμο των καταστημάτων που γειτνιάζουν με τις ακτές της Λιβύης και τις περιοχές που βρίσκεται κοντά στις κοιλάδες, υπό την απειλή της καταιγίδας.

Νωρίτερα, η μετεωρολική υπηρεσία, σε επείγουσα ανακοίνωσή της ανέφερε ότι αφότου η καταιγίδα Daniel έφυγε από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της μεγάλες ζημιές και τεράστιες απώλειες ως αποτέλεσμα ισχυρών βροχοπτώσεων και τεράστιων πλημμυρών, κινήθηκε προς το λιβυκό έδαφος.



Source link