Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η κάμερα της ΕΡΤ στην Ειδική Μονάδα του Στρατού που αναλαμβάνει την απολύμανση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

20230913-NEWSROOM-STRATOS-APOLUMANSI

Στην βάση της ειδικής μονάδας του Ελληνικού Στρατού που θα αναλάβει την απολύμανση του προσωπικού που επιχειρεί στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. Στο στρατόπεδο Μπουγά της Λάρισας βρίσκεται ένα από τα πέντε σημεία όπου έχουν αναπτυχθεί ειδικά εξοπλισμένες μονάδες του Στρατού για την απολύμανση οχημάτων, υλικού και ανθρώπων που επιχειρούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στην Θεσσαλία η πρωτοφανής καταιγίδα Daniel.

Τα πέντε σημεία απολύμανσης των ειδικών μονάδων βρίσκονται στα Τρίκαλα, τον Βόλο και την Λάρισα και συγκεκριμένα στην 1η Στρατιά, το Στρατόπεδο Μπουγά και την 303 ΠΕΒ. Όπως εξήγησε ο Ταγματάρχης Πεζικού Γ. Κοντός στην κάμερα της ΕΡΤ, η διαδικασία πραγματοποιείται ως μέτρο πρόληψης ώστε να απομακρυνθούν τυχόν παθογόνοι παράγοντες που υπάρχουν σε ανθρώπους και υλικό που συμμετέχει στις επιχειρήσεις.

Η απολύμανση για οχήματα και μηχανήματα γίνεται σε τρία στάδια. Πρώτα πλένονται τα οχήματα και το υλικό, σε δεύτερο χρόνο γίνεται η απολύμανση και ακολουθεί τρίτη διαδικασία πλύσης. Η διάρκεια εξαρτάται από το πόσο λερωμένο είναι το υλικό, με μέσο όρο 5-10 λεπτά. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται το υλικό.

Για το προσωπικό υπάρχει διαφορετική διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά ενώ η απολύμανση γίνεται από προσωπικό του Στρατού με ειδικές στολές.

Την διαδικασία πραγματοποιεί ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Πυρηνικής, Βιοχημικής και Χημικής Άμυνας, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ή των Δήμων.

www.ertnews.gr



Source link