Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η ηγεμονική εμφάνιση του Ορτέγκα πριν συναντήσει τον Μέσι


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Αστέρα με τον Φρανσίσκο Ορτέγκα να δίνει μία ασίστ και να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση πριν ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ζει το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο. Ο Αργεντινός μπακ του Ολυμπιακού κλήθηκε από τον Λιονέλ Σκαλόνι για τις αναμετρήσεις της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας απέναντι σε Ουρουγουάη και Βραζιλία και έτσι φλερτάρει με το ντεμπούτο του στην αλμπισελέστε.

Το όνομα του Ορτέγκα φιγουράρει δίπλα σε άλλα μεγάλα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως του Λιονέλ Μέσι, του Άνχελ Ντι Μαρία, του Αλέξις Μακ Άλιστερ ή του Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός παίκτης των ερυθρόλευκων θα βρίσκεται για τις επόμενες μέρες δίπλα σε τεράστιους ποδοσφαιριστές που πριν από έναν χρόνο έγιναν ήρωες στο Κατάρ.

Πριν από αυτή την εμπειρία ο Ορτέγκα φρόντισε να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στον Ολυμπιακό. Έτσι, ο Αργεντινός πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση στη νίκη των ερυθρόλευκων με 2-0 απέναντι στον Αστέρα για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Ορτέγκα όργωσε την αριστερή πλευρά

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε μεγάλη έμφαση στην αριστερή πλευρά. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε από την ομάδα του να στοχεύει από εκεί, με τον Ορτέγκα να αγωνίζεται αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε αν δείτε το μέσο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα

Ο μέσος χώρος δράσης του Ορτέγκα (3) ήταν πάνω από τη μεσαία γραμμή, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Ροντινέι (23) στα δεξιά. Κάπως έτσι επιτυγχανόταν το απαιτούμενο πλάτος. Ο Ορτέγκα είχε κυρίως τον Σολμπάκεν (98) μπροστά του στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο και μετά το 62′ είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Φορτούνη.

Ο Αργεντινός μπακ κατάφερε να οργώσει την αριστερή πλευρά, ανέβαινε συνεχώς και προσπαθούσε με τα overlaps να βοηθήσει στην διάσπαση της άμυνας του Αστέρα.

Σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του

Ο Ορτέγκα βοήθησε τα μέγιστα στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται και από το γράφημα της Opta/Stats Perform με όλες τις μεταβιβάσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ορτέγκα στο Αστέρας - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ορτέγκα στο Αστέρας – Ολυμπιακός

Ο Ορτέγκα τελείωσε το παιχνίδι με 50 πετυχημένες στις 54 πάσες που δοκίμασε συνολικά. Είχε 33/35 πάσες πάνω από τη σέντρα (δεύτερη καλύτερη επίδοση) και τις περισσότερες από κάθε άλλον μεταβιβάσεις στην επίθεση, με 23 στις 24.

Μάλιστα, είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Φορτούνη στο 69ο λεπτό και ήταν ο κορυφαίος δημιουργός της αναμέτρησης με δύο key passes. Συνολικά, τελείωσε το ματς με 78 ενέργειες με την μπάλα, όλες στην αριστερή πλευρά. Τέλος, είχε και τρεις ανακτήσεις κατοχής.

Μία γεμάτη εμφάνιση από τον Ορτέγκα πριν… συναντήσει τον Μέσι.



Source link