Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Ζέττα Μακρή σε σχολικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας

Resizer_16941009585681

Η Ζέττα Μακρή σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο, επισκέφτηκε προσβάσιμες σχολικές μονάδες στους πληγέντες από τη θεομηνία Δήμους Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου καθώς και τα ελάχιστα σχολεία με δυνατότητα πρόσβασης του Δήμου Ν. Πηλίου, προκειμένου να ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η πρόσβαση ήταν αδύνατη ενώ και για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων στα νησιά των Βορείων Σποράδων η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώνεται από τους Δημάρχους, καθώς η επισκευή και η συντήρηση των σχολικών κτηρίων είναι στο πεδίο ευθύνης και αρμοδιότητας των Δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους.
Η κα Μακρή βρέθηκε στα προσβάσιμα σχολεία της περιοχής για να διαπιστώσει και η ίδια, μέσα από την αποκαρδιωτική εικόνα, το πρωτόγνωρο μέγεθος αυτής της ανυπολόγιστης καταστροφής.

Με το πρώτο κουδούνι να πρόκειται να ηχήσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Υφυπουργός Παιδείας έκρινε ως επιβεβλημένη την αυτοψία στις σχολικές μονάδες των περιοχών που επλήγησαν από το ανελέητο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας, συζήτησε με τους Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναμένει τις εισηγήσεις τους σχετικά με την ασφαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων και την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε αυτά.

Να σημειωθεί πως από την τοπική ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει διατυπωθεί αίτημα αναβολής έναρξης των μαθημάτων.

www.ertnews.gr



Source link