Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η «δική μας Μελίνα» – Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη

Ένα μουσικοθεατρικό μωσαϊκό που αναβιώνει τις μνήμες για τη Μελίνα από τον κινηματογράφο, το θέατρο και την κοινωνική της δράση. Γέννημα – θρέμμα Αθηναία και Ελληνίδα, πολίτης του κόσμου η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, μία άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, με μια εξίσου ενδιαφέρουσα προσωπική/ επαγγελματική ζωή και σπουδαίο πολιτιστικό έργο που έδωσε και συνεχίζει, ακόμα και τώρα, να δίνει φως και λάμψη στη ζωή μας, μέσα από το αέναο αίτημά της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα δικά της “Παιδιά του Πειραιά” έκαναν την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα του κόσμου & το δικό της “Ποτέ την Κυριακή”, έκανε γνωστούς τους Έλληνες για το συρτάκι και το γλέντι αλά ελληνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να θυμηθεί, να σιγοτραγουδήσει και να τιμήσει την Μελίνα, που όπως έλεγε εκείνη: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΗΜΟΣ.

Όσο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη σημασία τους για όλους τους Έλληνες, είχε πει: ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη βραδιά προλόγισε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Βικέλας κ Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Γιώργος Θωμάκος και, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κος  Γιάννης Κεχρής.

Στο κατάμεστο χώρο του Δημαρχείου Κηφισιάς ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίναμε τον πρώην Δήμαρχο και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο  Νίκο Χιωτάκη και τον επίσης πρώην Δήμαρχο κ Βασίλη Βάρσο ,αντιδημάρχους, Υποψήφιους Δημοτικού συμβούλους και ανθρώπους των τεχνών και επιστημών όπως ο Δρ. Νικόλαος  Κανελλόπουλος Ομότιμος Καθηγητής  του Ιονίου Πανεπιστημίου  στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Η Μπέσσυ Γιαννοπούλου σκηνοθέτησε με μαεστρία και είχε την επιμέλεια όλης της παράστασης, που έχει απ’ όλα:

Τα τραγούδια της αγαπημένης Μελίνας με την υπέροχη φωνή της Μαργαρίτας Γκινοσάτη – η οποία είναι και υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γ. Θωμάκου και Συμμαχία πολιτών – συγκίνησαν τον κόσμο ο οποίος ενθουσιασμένος συμμετείχε τραγουδώντας.

Η Μαίρη Μόσχου, η οποία είναι και η παραγωγός της εκδήλωσης αφηγήθηκε με δωρική έκφραση τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη, μια ζωή γεμάτη, τόσο σαν ηθοποιός όσο και ως πολιτικός.

Ο εξαίσιος πιανίστας, μαέστρος και ενορχηστρωτής Ανδρέας Μπουτσικάκης και η ορχήστρα του, κυριολεκτικά απογείωσαν τα τραγούδια της Μελίνας, μέσα από την φωνή της Μαργαρίτας Γκινοσάτη.

Ιδιαίτερη νότα δόθηκε, από τους τέσσερις εκπληκτικούς χορευτές που πλαισίωσαν με χάρη, αλλά και με περήφανη ελληνική υγιή “μαγκιά” ορισμένα από τα τραγούδια.

Τέλος, η βιντεοπροβολή με στιγμιότυπα από τη ζωή της Μελίνας προκάλεσε εντύπωση καθώς προβλήθηκαν και βίντεο με σπάνιο υλικό από την Ζωή και το έργο της Μελίνας, τόσο στο θέατρο όσο και στην πολιτική, με αποκορύφωση το στιγμιότυπο με τον Boris Johnson και την Μελίνα Μερκούρη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

“Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για εμάς τους Έλληνες τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

“Είναι η υπερηφάνεια μας, είναι οι θυσίες μας”.

Η φλόγα της ψυχής της “Δικής μας Μελίνας” για την Ελλάδα και τα ιδανικά, μεταλαμπαδεύεται και δεν σβήνει!

Εμπνέει και σήμερα όλες τις ευαίσθητες και ασυμβίβαστες ψυχές!

Αξίζει να αναφερθεί η πιο κάτω κριτική από έγκριτο μουσικό και λόγιο της περιοχής:

“Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση ως μια απόλυτη έκφραση ποιοτικής, μουσικοποιητικής και αισθητικής κατάθεσης. Μια παράσταση ψυχικής ανάτασης , υψηλότατης πνευματικής στάθμης, η οποία πέτυχε να αποτυπώσει στα πρόσωπα των θεατών τα ευγενέστερα  των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Θερμότατα συγχαρητήρια. “



Source link