Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η γυναίκα που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την υπόθεση Γουάινστιν σπάει τη σιωπή της


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 20:06

Το 2013, η Evgeniya Chernyshova έπεσε θύμα βιασμού από τον πανίσχυρο -τότε- παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν. Λίγα χρόνια αργότερα, η 43χρονη πλέον ηθοποιός έμελλε να γίνει η γυναίκα που θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» όσον αφορά το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει δει ποτέ το Χόλιγουντ.

Η Evgeniya Chernyshova μέχρι πρότινος αναφερόταν από τις Αρχές και τα media ως «Jane Doe 1», αλλά έπειτα από τη νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Γουάινστιν αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά της και να «σπάσει τη σιωπή» της.

Ήταν μια άσημη ηθοποιός που προερχόταν από την Ιταλία και ο Γουάινστιν της επιτέθηκε στο Beverly Hills πριν από δέκα χρόνια. Σε συνέντευξή της στο The Hollywood Reporter τονίζει πως βαρέθηκε να κρύβεται και θέλει τη ζωή της πίσω. «Είμαι η Evgeniya, βιάστηκα. Αυτή είναι η ιστορία μου», δηλώνει.



 

«Ένα κομμάτι μου φοβάται για το μέλλον μου. Αλλά είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Αν συνεχίσω να κρύβομαι, δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα. Θα είμαι εκεί με τον πόνο μου», είπε.

Η Chernyshova περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ο Γουάινστιν τη βίασε το 2013 αφού εμφανίστηκε απρόσκλητος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Mr. C Beverly Hills, στο οποίο και διέμενε.

Η Chernyshova μεγάλωσε στη Σιβηρία, αλλά είχε μετακομίσει στην Ιταλία και ζούσε εκεί με τον σύζυγό της, την περίοδο που έπεσε θύμα βιασμού. Ήταν στο Λος Άντζελες για επαγγελματικό ταξίδι όταν ο Γουάινστιν της επιτέθηκε. Ζει ακόμα στο Λος Άντζελες, όπου διευθύνει ένα ανθοπωλείο.

Αφού έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, της φώναξε: «Είμαι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Άνοιξε την πόρτα. Πρέπει να μιλήσουμε. Δεν πρόκειται να σου κάνω κακό, απλά πρέπει να σου μιλήσω». Είχαν συναντηθεί μόλις δύο φορές πριν. Μια φορά στη Ρώμη και νωρίτερα εκείνη την ημέρα σε μια εκδήλωση.



 

Ο Γουάινστιν παρουσιάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και εκείνη του επέτρεψε να μπει μέσα. «Και αυτό είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω τα τελευταία 10 χρόνια – που όντως άνοιξα αυτή την πόρτα».

Όπως περιγράφει η γυναίκα, ο Γουάινστιν μπήκε στο δωμάτιο της και κάθισε σε μια καρέκλα. Στην αρχή, ξεκίνησε απλά να της μιλάει. Παρατηρώντας τη νευρικότητά της, διερωτήθηκε γιατί δεν χαλαρώνει αφού απλώς μιλούν και δεν γίνεται τίποτα κακό.

«Κάτι έκανε κλικ μέσα μου, σαν να είδα μια αλλαγή στα μάτια του. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε. «Άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του και άρχισα να φωνάζω. Του έδειχνα τις φωτογραφίες των παιδιών μου, για να προσπαθήσω με λυπηθεί: “Έχω παιδιά, σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό”. Αλλά έκανε αυτό που έκανε. Μου επιτέθηκε στην κρεβατοκάμαρα και μετά με έσυρε στο μπάνιο και με βίασε εκεί. Ένιωσα πολύ, πολύ βρώμικη και ήθελα να πεθάνω», συνέχισε.



 

Μετά τον βιασμό, η Chernyshova και ο σύζυγός της, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, χώρισαν. Αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ με τα παιδιά της.

«Μισούσα τον εαυτό μου», τόνισε και εξήγησε ακριβώς την ψυχοσύνθεση που αποκτά ένα θύμα βιασμού, περιγράφοντας πως όλη την ώρα σκεφτόταν πως στο μέρος αυτό υπήρχαν πολλές όμορφες και διάσημες επομένως για να επιλέξει να βιάσει εκείνη, μάλλον έκανε κάτι και το προκάλεσε. «Ήμουν σε κατάθλιψη, δεν ήμουν ψυχικά σταθερή», παραδέχεται.





Source link