Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Αίγυπτος οργανώνει στα σύνορα καταυλισμούς για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, διέταξε την Τετάρτη να στηθούν καταυλισμοί στα δυτικά σύνορα της χώρας, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί επιζώντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη γειτονική Λιβύη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Σίσι ζήτησε να οργανωθούν καταυλισμοί στα παράλια, στα σύνορα με τη Λιβύη, «για τους Λίβυους αδελφούς μας που έχασαν τα σπίτια τους», όπως δήλωσε.

Οι λιβυκές αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι στην πόλη Ντέρνα είναι «χιλιάδες», ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ξεπερνούν τους 3.800.

Πρώτη φορά καταυλισμός φιλοξενίας στην Αίγυπτο

Υπάρχουν παντού πτώματα στην πόλη Ντέρνα

Τουλάχιστον 30.000 κάτοικοι της πόλης εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον 145 Αιγύπτιοι, οι σοροί των οποίων επαναπατρίστηκαν χθες, Τρίτη. Ο Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους και ζήτησε να παρασχεθεί «έκτακτη βοήθεια» στους συγγενείς των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση καταυλισμών στην Αίγυπτο δεν έχει προηγούμενο στη χώρα, αφού το Κάιρο είχε αρνηθεί πολλές φορές να στήσει τέτοιες δομές φιλοξενίας στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.

Στη Ντέρνα υπάρχουν παντού πτώματα

Δραματικές διαστάσεις παίρνει το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Λιβύη, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών και πλέον έχει ξεπεράσει τους 5.000.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ο αριθμός των νεκρών στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης έχει φτάσει στις 5.300.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην ανατολική Λιβύη, ανέφερε ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την έρευνα για αγνοούμενους», είπε ο Μοχάμεντ Αμπολμόσα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, και κάλεσε σε «διεθνή παρέμβαση για βοήθεια στις προσπάθειες διάσωσης».

Μάλιστα, περίπου το ένα τέταρτο της ανατολικής πόλης έχει  καταστραφεί από τις πλημμύρες.



Source link