Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΗΠΑ: Η Χεζμπολάχ «δεν είναι έτοιμη» να προχωρήσει σε μια επίθεση στο Ισραήλ, εκτιμά ο Λευκός Οίκος

Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, καθώς οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυρά και η βία κλιμακώνεται στα σύνορα με τον Λίβανο, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η σιιτική οργάνωση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίθεση «εν πλήρη ισχύ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Ανησυχούμε για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στις ισραηλινές δυνάμεις στον βορρά, όπως και οι Ισραηλινοί» ανησυχούν, είπε ο Κίρμπι. «Όμως δεν πιστεύω ότι έχουμε κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίθεση πλήρους ισχύος», πρόσθεσε, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος εξετάζει την ιδέα να γίνουν κάποιες «παύσεις» στις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους. Οποιαδήποτε τέτοια προσωρινή παύση ωστόσο δεν θα σημαίνει ότι το Ισραήλ θα σταματήσει να αμύνεται, είπε ο Κίρμπι. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε την ιδέα εφαρμογής όσων παύσεων χρειαστούν για να συνεχίσουμε να στέλνουμε βοήθεια και να βγάζουμε έξω με ασφάλεια τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των ομήρων», εξήγησε.

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών έκαναν έκκληση νωρίτερα για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, τονίζοντας ότι τελειώνει ο χρόνος για τους Παλαιστίνιους αμάχους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «σοβαρό κίνδυνο γενοκτονίας».

Το Ισραήλ τονίζει ότι οι επιθέσεις του στοχεύουν τη Χαμάς και όχι τους αμάχους, τους οποίους χρησιμοποιεί η οργάνωση ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο θανάτου των αμάχων και τις παράπλευρες απώλειες», είπε ο Κίρμπι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «ολοκληρώθηκε η περικύκλωση της πόλης της Γάζας», τονίζοντας ότι «δεν είναι στο τραπέζι» η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός.



Source link