Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Ηθελε και ο Ολυμπιακός τον Ναν, ο Γιαννακόπουλος γύρισε το διακόπτη με αυτή τη μεγάλη κίνηση, όπως έκανε με τον Σλούκα’




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Ο Αταμάν
Ο Αταμάν
EUROKINISSI SPORTS

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στο πρακτορείο Αναντολού για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, την προσθήκη του Κέντρικ Ναν, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στο πρακτορείο Αναντολού μίλησε ο Εργκίν Αταμάν με αφορμή τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στην 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγάπη του πράσινου κόσμου, στην προσθήκη του Κέντρικ Ναν, στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και τους στόχους του τριφυλλιού.

“Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχε ηττηθεί στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία επτά ντέρμπι. Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα. Ήταν φιναλίστ στην EuroLeague την περασμένη χρονιά, χάνοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εμείς είμαστε νέα ομάδα.

Δεν ήμασταν έτοιμοι στο Super Cup κι ηττηθήκαμε βαριά. Στο παιχνίδι για την EuroLeague είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά ηττηθήκαμε στην παράταση. Ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος με διάφορα τρικ. Νικήσαμε δίκαια. Η νίκη έκανε χαρούμενους όλους στον Παναθηναϊκό. Σπάσαμε το ψυχολογικό τους πλεονέκτημα.

Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, είπα πως θα βάλουμε ‘τέλος’ στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ καλή αυτή η νίκη. Οι φίλαθλοι της ομάδας μού δείχνουν μεγάλη αγάπη κι ενθουσιασμό από την πρώτη ημέρα. Πολλοί με ευχαριστούν που ήρθα. Έχουν μπροστά τους έναν προπονητή με πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους και δύο διαδοχικές Ευρωλίγκες. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για εμένα. Αυτή για εμένα είναι απλώς μία νίκη σε ένα ντέρμπι. Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα κι ο Παναθηναϊκός να επανέλθει στις παλιές εποχές.

Κάναμε μία μεγάλη αλλαγή στην ομάδα. Ο πρόεδρος μού έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Σε κάθε δήλωση λέει ‘Έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη και θα πετύχουμε μαζί του”. Πέφτει μεγάλη ευθύνη πάνω μου. Λόγω της τελευταίας θέσης στην EuroLeague την περασμένη σεζόν ήταν δύσκολο να υπογράψουμε μεγάλα ονόματα.

Δεν δημιουργήσαμε ομάδα με αστρονομικό μπάτζετ. Ο μόνος παίκτης με εμπειρία στο Final Four είναι ο Κώστας Σλούκας (σσ. κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά ο Σλούκας έχει πάρει τίτλο). Χρειαζόμαστε έναν σκόρερ και playmaker, αισθανθήκαμε πως είναι αυτός.

Ο Ναν έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα στο NBA. Είχε 15 πόντους τις πρώτες δύο χρονιές. Έχει παίξει στην ομάδα του ΛεΜπρον Τζέιμς. Όταν προέκυψε αυτό το ενδεχόμενο, ολοκληρώσαμε αμέσως τη μεταγραφή. Τον ήθελαν πολλές ομάδες, ιδίως ο Ολυμπιακός. Όταν ο ιδιοκτήτης βάζει κάτι το μυαλό του το κάνει πάντα. Θα δυναμώσει την ομάδα. Πρόκειται για μεγάλη μεταγραφική επιτυχία. Ο ιδιοκτήτης γύρισε το διακόπτη με αυτή τη μεγάλη κίνηση, όπως είχε κάνει και με τη μεταγραφή του Σλούκα. Μίλησα με τον Ναν στο τηλέφωνο τρεις μέρες πριν από τη μεταγραφή. Είχε πάρει την απόφαση να έρθει σε εμάς”.



Source link