Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ηγετικό στέλεχος Χαμάς: «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε αδιακρίτως, όχι να απαγάγουμε»

Δίχως καμία διάκριση είχαν εντολές να σκοτώσουν κατά την διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, οι μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος που αιχμαλωτίστηκε από τους Ισραηλινούς.

Ειδικότερα, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet δημοσίευσε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου πλάνα του επικεφαλής της Χαμάς Ομάρ Αμπού Ρούσα στα οποία ο ίδιος περιγράφει τις ενέργειές του στο νότιο Ισραήλ τη μέρα της επίθεσης.

«Η αποστολή ήταν απλώς να σκοτώσουμε» και «δεν έπρεπε να απαγάγαμε. Απλώς να σκοτώσουμε».

Διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι είχαν εντολή να σκοτώσουν κάθε άτομο που βλέπουμε και να επιστρέψουν, τόνισε ότι έπρεπ να σκοτώνουν αδιακρίτως, ακόμα και αν πρόκειται για γυναίκες και παιδιά.

Στη συνέχεια, ο Αμπού Ρούσα ρωτήθηκε ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης και γιατί του δόθηκε εντολή να σκοτώσει αδιακρίτως. «Μας είπαν ότι όλοι οι άποικοι ήταν στρατιώτες… Σκοτώστε όλους όσους».

Όπως αναφέρει η The Jerusalem Post ο Αμπού Ρούσα ήταν μεταξύ των τρομοκρατών που λεηλάτησαν το κιμπούτζ Kfar Aza.

«Ελέγξαμε το σπίτι και ακούσαμε τους ήχους μικρών παιδιών στο δωμάτιο ασφαλείας. Πυροβολήσαμε» και…

«Φτάσαμε στο Kfar Aza. Ήμασταν μέσα σε ένα τζιπ. [Ο οδηγός μας] άνοιξε τον φράχτη στα σύνορα του Kfar Aza χρησιμοποιώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

Αυτός και το πλήρωμά του μπήκαν σε πολλά σπίτια, πυρπολώντας τα αν ήταν άδεια. Αφού έβαλε φωτιά στο πρώτο σπίτι, «κάποιος βγήκε προς τον κήπο στο πίσω μέρος με ένα λάστιχο νερού. [Μέλη της ομάδας μας] τον είδαν, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που συνέβη»

Στο δεύτερο σπίτι, ο ίδιος ο Αμπού Ρούσα έβαλε φωτιά στην κρεβατοκάμαρα. «Πήγαμε στο τρίτο σπίτι. Ήταν μια γυναίκα μέσα. Ο Χαμζέ τη σκότωσε. Την πυροβόλησε».

Στο σπίτι με τα κρυμμένα παιδιά

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ομάδα του ερεύνησε ένα άλλο άδειο σπίτι και προχώρησε σε ένα πέμπτο, στο οποίο έμειναν για περίπου ενενήντα λεπτά. «Στη συνέχεια, τρεις έποικοι ήρθαν προς την κατεύθυνση μας», είπε. Υπήρξε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία ο Αμπού Ρούσα σκότωσε ένα άτομο και οι σύντροφοί του πέταξαν χειροβομβίδες. Μετά από αυτό, οι πυροβολισμοί σταμάτησαν». Στη συνέχεια, βγήκαν στα περιβόλια και κρύφτηκαν στα δέντρα για σχεδόν δύο ώρες. Τελικά, μπήκαν σε άλλο σπίτι από το παράθυρο.

«Ελέγξαμε το σπίτι και ακούσαμε τους ήχους μικρών παιδιών στο δωμάτιο ασφαλείας. Πυροβολήσαμε στο δωμάτιο ασφαλείας». Είπε ότι αυτός και οι σύντροφοί του συνέχισαν να πυροβολούν μέχρι που δεν άκουσαν άλλο θόρυβο.

Όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή τι σημαίνει όταν λες ότι «σταμάτησες να ακούς θόρυβο», εκείνος είπε ότι τα [παιδιά] «πέθαναν».

Μετά την αφήγηση του Αμπού Ρούσα, όταν τον ρώτησ ο ανακριτής τον ρώτησε εάν επιτρέπεται η δολοφονία παιδιών στο Ισλάμ, εκείνος απάντησε όχι. «Όχι», απάντησε. Ο προφήτης Μωάμεθ είπε ότι «τα παιδιά δεν εμπλέκονται», είπε ο Αμπού Ρούσα.

Όταν ο Ισραηλινός ανακριτής τον ρώτησε αν «θα ήταν περήφανοι η μητέρα και ο πατέρας σου για αυτές τις πράξεις, εκείνος απάντησε πως «Δεν ξέρουν ότι είμαι μέρος της Χαμάς. Αν με δει ο πατέρας μου, θα με πυροβολήσει. Θα με σκοτώσει».



Source link