Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ζ. Μακρή: Η ΕΒΟΛ εξασφάλισε εξοπλισμό για το μαθητικό εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Βόλου

06ab748e-97db-44ca-b797-4f5917ebe7d3

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, το σχολείο που έχει αναλάβει ως μέντορας μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece, βρέθηκε ξανά η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, για να παραδώσει εξοπλισμό απαραίτητο για το μαθητικό εργαστήριο του σχολείου.

Μόλις ένα μήνα μετά την προηγούμενη επίσκεψή της, η κα Μακρή ανταποκρίθηκε στις ανάγκες που της είχαν εμπιστευθεί οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετέχουν στην «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JΑ Greece. Σε συνεργασία με την ΕΒΟΛ η κα Μακρή, εξασφάλισε για το μαθητικό εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Βόλου δυο συσκευές απαραίτητες για την παρασκευή των προϊόντων της μαθητικής επιχείρησης.

Ένας επαγγελματικός αναδευτήρας και μια συσκευή μπεν μαρί, ευγενική χορηγία της ΕΒΟΛ,  αναβάθμισαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό του 1ου ΓΕΛ Βόλου, εκεί όπου δοκιμάζονται οι καινοτόμες ιδέες των παιδιών και παρασκευάζονται τα κρεμοσάπουνα, τα παραδοσιακά καθαριστικά χεριών και επιφανειών και οι κρέμες χεριών, τα προϊόντα που, για ακόμα μια χρονιά, ανέδειξαν την παρουσία  του 1ου ΓΕΛ Βόλου στον αναγνωρισμένο θεσμό μαθητικής επιχειρηματικότητας.  

Η κα Μακρή, από το εργαστήριο της μαθητικής επιχείρησης “1ο Gel Volou”, συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Σταχτέα, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Αριστείδη Κούκο, Χημικό του σχολείου και τα παιδιά για την εμπειρία τους από τη φετινή διαγωνιστική διαδικασία, τις μαθητικές ομάδες και τις ιδέες από όλη την Ελλάδα και για τα επόμενα σχέδια της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βόλου και της μαθητικής επιχείρησής τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολική μονάδα, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές από το 15μελές συμβούλιο του σχολείου για θέματα που αφορούν στο σχολείο τους, στην δευτεροβάθμια βαθμίδα αλλά και στην εκπαιδευτική επικαιρότητα, γενικά, με την Υφυπουργό να ακούει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις σκέψεις των παιδιών και να συζητά, αναλυτικά, μαζί τους κάθε ζήτημα που απασχολεί τη μαθητική κοινότητα.   

www.ertnews.gr



Source link