Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ζαννιάς: «Με… διπλά συναισθήματα λόγω των καταστροφών»   

Στη συνέντευξη Τύπου, στο Καλλιμάρμαρο, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού τένις, Σπύρος Ζανιάς, αναφέρθηκε στα «διπλά συναισθήματα λόγω των καταστροφών», εν όψει των αγώνων της εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβακία, για το Davis Cup, στην Αθήνα το Σάββατο (16/9) και την Κυριακή (17/9).

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της ΕΦΟΑ δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από την τοποθέτησή μου για τη διοργάνωση θα ήθελα να πω ότι είμαστε με διπλά συναισθήματα και ο λόγος είναι οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα στην πατρίδα μας και που στοίχισαν τη ζωή σε συμπολίτες μας, αλλά και χάθηκαν περιουσίες σημαντικές σε μια πολύ νευραλγική περιοχή της χώρας, από την οποία κατάγεται και ο κάπτεν Απόστολος Τσιτσιπάς, από την Καρδίτσα, αλλά όλη η Θεσσαλία υπέστη καταστροφές και συνολικά όλη η Ελλάδα. Άρα, λοιπόν δεν μπορούμε να χαρούμε όσο θέλαμε αυτή τη διοργάνωση και από το βήμα αυτό στέλνω ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των πληγέντων, των θυμάτων και τα θερμά συλλυπητήρια της ΕΦΟΑ και ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένος να καλωσορίσω την εθνική ομάδα της Σλοβακίας».

Ο Σπύρος Ζαννιάς πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι σε αυτό το μνημείο το ιστορικότερο μνημείο του παγκόσμιου αθλητισμού που αναβίωσαν οι 1οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες υποδεχόμαστε την εθνική ομάδα της Σλοβακίας, αλλά βεβαίως και την εθνική ομάδα τη δική μας επικεφαλής της οποίας είναι ο μεγάλος Έλληνας αθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς».

Σε ερώτηση για το αν η χώρα μας θα διεκδικήσει τουρνουά ATP στο μέλλον, είπε: «Εδώ και πολλά χρόνια, αν θυμάμαι καλά εδώ και 5 χρόνια, είχα πει ότι η Ελλάδα δικαιούται ένα ATP κατ’ εξαίρεση, χωρίς να μπει στη διαδικασία των ενοικίων και των αγορών και του παζαριού με δεδομένο ότι άνοιξε ξανά τον χορό των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με τεράστιους συμβολισμούς. Και είχα πει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε λέγοντας: «Τι συνέβη σε αυτή τη διοργάνωση. Ένας πολύ μεγάλος θεσμός όπως είναι η ITF, που έχει συμβόλαια πολύ σκληρά με τους χορηγούς, “έσπασε” κατά κάποιο τρόπο αυτή τη σκληρή διαδικασία που τηρούσε για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Άρα, λοιπόν, η πόρτα έχει ανοίξει και νομίζω ότι θα πρέπει να ελπίζουμε από εδώ και πέρα να διεκδικήσουμε άλλη μια εξαίρεση από την ATP, βεβαίως πάντα με την παρουσία του Στέφανου και άλλων καλών αθλητών, αλλά και του Πέτρου που αυτήν τη στιγμή είναι κοντά στο Top 100 στα διπλά και διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες την είσοδό του στην Ολυμπιακή ομάδα έτσι ώστε να δούμε κάτι το οποίο θα είναι ξεχωριστό και βεβαίως με τη συνεργασία του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών που δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πραγματικά, διότι έχει τρία outdoor γήπεδα, να μπορέσουμε κατ’ εξαίρεση να διοργανώσουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα».



Source link