Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ζαγορά: Σταδιακή αποκατάσταση σε υποδομές, δίκτυα και υπηρεσίες του δήμου

IMG_2588

Βελτιούμενοι είναι καθημερινά, οι ρυθμοί αποκατάστασης σε υποδομές, δίκτυα, υπηρεσίες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel η οποία ενέταξε την περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη με το μεγαλύτερο ύψος βροχής με 1.100 τόνους νερό σε ένα στρέμμα σε λίγα 24ωρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου

«Με ύψιστη προτεραιότητα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, η Δημοτική Αρχή με όσα μέσα και προσωπικό διέθετε, με δυσχέρειες στις επικοινωνίες, στην ηλεκτροδότηση, στην προσβασιμότητα του οδικού δικτύου κ.α. προσπάθησε», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, από την πρώτη στιγμή της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας, να συνδράμει σε περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονταν σε κίνδυνο ή αποκλεισμένα ή έχρηζαν άμεσης ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, «άμεσα, έγινε δικτύωση με υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, συναρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες, ιδιοκτήτες και χειριστές μηχανημάτων κ.α. για τις πρώτες ενέργειες απεγκλωβισμών-μετακινήσεων και την αποτύπωση των καταστροφών σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Νερά, τρόφιμα, φάρμακα κ.α. άρχισαν να μεταφέρονται με ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτών, παρέλαβαν δεκάδες τουρίστες και ντόπιους για να μεταφερθούν σε άλλα σημεία.

Πολλοί ήταν ακόμη οι απεγκλωβισμοί με τη συνδρομή διασωστών, μηχανημάτων έργου κ.α.

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούν από την πρώτη στιγμή για αποκαταστάσεις υδροδότησης, όπως και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για ηλεκτροδοτήσεις ενώ καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η διασύνδεση των δημοτικών ενοτήτων με το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο όπως συνέβη στην Ζαγορά κ.α.»

Παρά τις ασταμάτητες δράσεις υπηρεσιών, της Πολιτικής Προστασίας με συντονιστή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λ. Κοντογιώργο, κοινότητες και οικισμοί όπως το Πουρί, το Χορευτό, η Ανάληψη, η Παρίσαινα κ.α., παραμένουν χωρίς οδική πρόσβαση και εξετάζονται τεχνικά ζητήματα όπως η αντοχή γεφυρώνκαι τεχνικών έργων, σημειακές παρακάμψεις, άρση κατολισθήσεων, επιχωματώσεις κατά περίπτωση κ.α.

Η στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ Χρ. Τριαντόπουλο, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη κ.α., προσανατολίζεται και στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, αποκλείοντας εκατοντάδες παραγωγούς από τις καλλιέργειές τους εν όψει συγκομιδής.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί η μεγάλη κοινωνική αλληλεγγύη και οι συγκινητικές δράσεις που εκδηλώθηκαν για μια ακόμη φορά από κατοίκους του Δήμου, προς στήριξη συνδημοτών άλλων δημοτικών Κοινοτήτων με μεγαλύτερα προβλήματα και επισκεπτών της περιοχής μας.

Οι προσπάθειες εντείνονται με την προσθήκηπερισσότερων δυνάμεων και μέσων με κυρίαρχο στόχο την αποκατάσταση σε πρώτη φάση του κεντρικού επαρχιακού δικτύου.

www.ertnews.gr



Source link