Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά – Οι δράσεις

«Υφαίνοντας τις κλωστές του χρόνου» είναι το θέμα με το οποίο το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το κεντρικό θέμα του φετινού πανευρωπαϊκού εορτασμού που διεξάγεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και περιλαμβάνουν για την Παρασκευή 22/9 ώρα 11.00 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με υφάδι και στημόνι» για μαθητές Δημοτικού.

Το Σάββατο 23/9 ώρα 18.30 πραγματοποιείται η περιήγηση «Οι υφάντρες του Μουσείου», αναδεικνύοντας την αρχαία υφαντική.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα προβληθεί η παρουσίαση του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιου για την «Τεχνολογία κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως», ενώ ο ακαδημαϊκός Πάρης Ποτηρόπουλος, κύριος ερευνητής Ελληνικής Λαογραφίας, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Υφαίνοντας (σ)τον τόπο: Σύγχρονες μορφές της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης». Τέλος, η υφάντρα Ελένη Παύλου θα παρουσιάσει τη σύγχρονη εφαρμογή της υφαντικής, μέσα από την ομιλία της «Υφαντική, μια πανάρχαια τέχνη στο σήμερα».

Οι εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων Α. Καπετανοπούλου, Ε. Πίνη και Α. Συρογιάννη με την επιμέλεια της Αγγελικής Σίμωσι, διευθύντριας της Εφορείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link