Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΕΣΛ: Ελάχιστες οι πληγείσες επιχειρήσεις που πήραν ενισχύσεις και την πρώτη αρωγή – Συνάντηση με Σκρέκα

Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των πληγέντων επιχειρήσεων στη Λάρισα που έλαβαν την πρώτη αρωγή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χ. Παπαδόπουλος, μετά και τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

Στη συνάντηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Παπαδόπουλος, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα που ταλαιπωρούν αυτήν τη στιγμή την πόλη της Λάρισας αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και στο πλαίσιο αυτής ενημερώθηκε ο Υπουργός για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις ειδικότερα της Θεσσαλίας καθώς και για μία σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, η μηδενική αγοραστική κίνηση και η αδυναμία των Θεσσαλών επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω ειδικών συνθηκών, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Τονίστηκε βεβαίως και ζητήθηκε επιτακτικά και άμεσα, η επίλυση εκκρεμών ζητημάτων καθώς και η λήψη στοχευμένων μέτρων και η έγκαιρη ενίσχυση των άμεσα και έμμεσα πληττόμενων επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν και υπογράμμισε πως με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής θα επιτευχθεί ο στόχος της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη συνάντηση εκτός του Προέδρου του ΕΣΛ παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και από την πλευρά της ΕΣΕΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας και τα μέλη κκ.Δημήτρης Τσεκούρας και Άγης Τριγάζης.





Source link