Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με θέμα την αδιαφορία της Αστυνομίας απέναντι σε επιθέσεις φασιστών

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «με αφορμή τις επιθέσεις φασιστών σε διαδηλωτές καθώς και τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από δυνάμεις της Αστυνομίας» κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των Μ. Ζαμπάρα, Ν. Ηλιόπουλου και Α. Χαρίτση.

Όπως σημειώνουν, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως στο Νέο Ηράκλειο, στην Νέα Ιωνία και στα Πευκάκια, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. «Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέναντι σε ομάδες φασιστών και ναζιστών που έκαναν επιθέσεις εγκληματικού χαρακτήρα ανενόχλητοι» αναφέρουν οι βουλευτές και προσθέτουν: «Στο συρμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι τάγματα ακροδεξιών επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς επιβάτες αφού έριξαν μπιτόνια με βενζίνη και μάλιστα κατέγραφαν τη δράση τους με κάμερα. Κατά τον πανικό που ακολούθησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τραυματίστηκαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ”Γ. Γεννηματάς”. Επιπλέον προκλήθηκαν, όπως φαίνεται, σοβαρές υλικές φθορές στον σταθμό. Όπως φάνηκε στη συνέχεια με τις συλλήψεις που ακολούθησαν, ο άνθρωπος που έριχνε βενζίνη μέσα στα βαγόνια ήταν παλιός γνώριμος νεοναζί για την Αστυνομία, ο οποίος το 2014 είχε συλληφθεί και πάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε διάφορα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι οι ομάδες φασιστών δρουν ανενόχλητες, ενώ μονάδες της Αστυνομίας οι οποίες παρευρίσκονται κοντά στα γεγονότα αργούν να επέμβουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης οι βουλευτές αναφέρουν: «Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό αντιφασίστα διαδηλωτή, που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, καθώς και εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Βικτωρίας. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ένας διαδηλωτής πεσμένος σε κεντρικό δρόμο και από πάνω του τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι εναλλάξ πηγαίνουν και τον γρονθοκοπούν».

«Ο ξυλοδαρμός πολιτών από την αστυνομία, όπως συνέβη στην πλατεία Βικτωρίας υπερβαίνει κάθε έννοια νομιμότητας, η ανεξέλεγκτη ρίψη δακρυγόνων στην καρδιά του αστικού ιστού μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη για εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες και ενώ τα περιστατικά ακροδεξιών ομάδων έχουν πληθύνει η Ελληνική Αστυνομία, όπως και στην περίπτωση της δολοφονίας του Μ. Κατσούρη και την παρέλαση φασιστών από την μισή Ελλάδα, παρακολουθεί με αδιαφορία» τονίζουν οι 20 βουλευτές και ερωτούν:

«Ποιες πρωτοβουλίες και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διαλευκανθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τα επεισόδια της 1ης Νοεμβρίου, ποιες ήταν οι εντολές που είχαν λάβει οι αστυνομικοί για την αντιμετώπιση των επεισοδίων, αν θα ληφθούν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή και τι θα πράξει η ηγεσία του Υπουργείου για να σταματήσουν τα φαινόμενα αστυνομικής βίας κατά πολιτών;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link