Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Απεργιακή συγκέντρωση για εργασιακό νομοσχέδιο και στήριξη των πλημμυροπαθών

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Λάρισας να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με βασικά αιτήματα την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης, ανακούφισης των πλημμυροπαθών αλλά και την απόσυρση του νομοσχέδιο για τα εργασιακά, απηύθυνε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας “την ώρα που ο λαός μας σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας και στην πόλη μας μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια θερίζει τους κατοίκους μας αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή προς ψήφιση το νέο αντεργατικό τερατούργημα...Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου απεργούμε μαζικά. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες που μας θέλουν σκλάβους. Αυτή είναι η δύναμή μας, το δικό μας όπλο! Ο κοινός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους”, τόνισε ο κ. Σκόκας.

Στα αιτήματα της απεργιακής συγκέντρωσης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

· Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης . Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

· Να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης(διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , διασφάλιση δημόσιας υγείας κα.)κι αποκατάστασης (απάντληση υδάτων, καθαρισμός χώρων κ.α) . Άμεσες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών(οικίες, καταστήματα , υποδομές κα) και αποζημίωση στο 100%.

· Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια κ.α.





Source link