Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εργασίες αποκατάστασης στον Δήμο Λ. Πλαστήρα – Ενέργειες για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος δημοτών

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τη δημοτική Αρχή Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ μείζον θέμα είναι η στεγαστική αποκατάσταση των δημοτών, τα σπίτια των οποίων κατέρρευσαν από την κακοκαιρία Daniel. Να υπενθυμιστεί ότι “κόκκινα” έχουν χαρακτηριστεί στο Μορφοβούνι 24 σπίτια, ενώ 40 σπίτια χαρακτηρίστηκαν “κίτρινα”, με το φαινόμενο όμως των κατολισθήσεων και καθιζήσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ότι ο Δήμος θα παρέχει δωρεάν οικόπεδα στους δημότες.

Κάποιοι προχώρησαν σε ενοικίαση σπιτιών για δύο χρόνια, αξιοποιώντας σχετικό πρόγραμμα του κράτους, ενώ η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υπουργείο Υποδομών προκατασκευασμένα σπίτια για μία πολυμελή οικογένεια, και για έναν δημότη ο οποίος έχει συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, που αφορούν στη μελέτη οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, προκειμένου οι κάτοικοι να αποζημιωθούν.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων ενεργειών του δήμου, ξεκίνησαν και οι εργασίες στο Μοσχάτο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, εκεί όπου κατέρρευσε ένα κτίριο καταστήματος, ενώ δυο σπίτια καθώς και η εκκλησία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Βανδαλισμοί σε εκθέματα στο Υπαίθριο Μουσείου Τέχνης

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα ανέφερε στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” ότι κατά την ξενάγηση Γερμανών δημοσιογράφων πριν δυο μέρες στο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διαπιστώθηκε ότι εκθέματα έπεσαν θύματα βανδαλισμού. Σοβαρότερη ζημιά έγινε στο γλυπτό του Γιάννη Τρούκη και σε εικαστική πέτρα, ενώ οι άλλες φθορές δεν έχουν καλλιτεχνική αξία.

Καταδικάζουμε την ενέργεια και διαβεβαιώνουμε ότι όλα θα αποκατασταθούν. Μάλιστα έρχονται νέες επενδύσεις στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος προορίζεται να γίνει διεθνές τοπόσημο και όχι «νεκροταφείο αγαλμάτων» όπως προεξόφλησαν κάποιοι στα αποκαλυπτήρια των γλυπτών. Για το μίσος του/των βανδάλου/βανδάλων δεν είμαστε βέβαιοι αν κάποτε θα σβήσει“, αναφέρει στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τόνισε έκανε μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ μετά από αυτό το περιστατικό η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας

.

www.ertnews.gr



Source link