Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επτά χιλιάδες στρέμματα έκαψε μέχρι στιγμής η φωτιά στην Ανάβρα-Χωρίς ενεργό μέτωπο-Φόβοι αναζωπυρώσεων

farsala22

Επτά χιλιάδες στρέμματα με πουρνάρια, δρυς και κέδρο έχει κάψει μέχρι στιγμής η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ανάβρα του δήμου Αλμυρού. Η φωτιά πέρασε χθες το βράδυ στο Νομό Μαγνησίας από το γειτονικό της Λάρισας και αφού ξεκίνησε από τη Σκοπιά Φαρσάλων χθες το μεσημέρι.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μεγάλο μέτωπο παρά μόνο μικροεστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη να τις σβήσουν. Επί τόπου επιχειρούν πέντε καναντέρ και ένα ελικόπτερο, τρία πεζοπόρα τμήματα από Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Λαμία, ερπειστριοφόρα του στρατού, χωματουργικά οχήματα του δήμου Αλμυρού και της πολιτικής προστασίας, υδροφόρες του δήμου.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, η κατάσταση σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη και πλέον ελεγχόμενη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και με εναέρια μέσα, ώστε να σβήσουν οι μικροεστίες, εξαιτίας του κινδύνου αναζωπυρώσεων καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά. 

Επί τόπου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας καθώς και οι διοικητές Μαγνησίας και Λάρισας.

www.ertnews.gr



Source link