Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επιστρέφει η Subaru στο WRC;


 

Ο πρόεδρος της FIΑ, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, αποκάλυψε στο EKO Rally Acropolis (7/9 – 10/9), ότι ο τρεις φορές πρωταθλητής κατασκευαστών του WRC (1995-1997) σκέφτεται να επιστρέψει στο πρωτάθλημα.

Τα σχόλια του Μπεν Σουλαγιέμ προέκυψαν από μια συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ToyotaΑκίο Τογιόντα, ο οποίος προσπαθεί ενεργά να ενθαρρύνει περισσότερους κατασκευαστές να συμμετάσχουν στο WRC.

Ο πρόεδρος της FIA πρότεινε ότι μια πιθανή επιστροφή της Subaru θα μπορούσε να υποστηριχθεί από την Toyota, η οποία κατέχει μερίδιο στην Subaru και θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή κινητήρα που να πληροί τους κανονισμούς του πρωταθλήματος, εάν ο κατασκευαστής επιθυμεί να επιστρέψει.

Σε απάντηση στα σχόλια του Μπεν Σουλαγιέμ, η Toyota εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση στο Autosport τονίζοντας ότι οποιαδήποτε δέσμευση στο WRC θα αποφασίζεται από το διοικητικό συμβούλιο της Subaru.

«Από την πλευρά της ομάδας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο πρόεδρός μας Ακίο Τογιόντα και ο πρόεδρος Μπεν Σουλαγιέμ μίλησαν εκτενώς κατά τη διάρκεια του 24ωρου Le Mans, στο οποίο τέθηκε επίσης το θέμα της επέκτασης του πεδίου των κατασκευαστών στο WRC. Δεν είναι μυστικό ότι ο πρόεδρός μας, με το βαθύ πάθος του για τα ράλι, είναι πρόθυμος να δει περισσότερους κατασκευαστές να μπαίνουν στο WRC. Αν η Subaru επέστρεφε στο WRC, θα έφερνε πίσω μια εμβληματική μάρκα ράλι για τη σύγχρονη εποχή του πρωταθλήματος, και για εμάς, η συμμετοχή ενός συναδέλφου Ιάπωνα κατασκευαστή θα έκανε τον ανταγωνισμό πιο συναρπαστικό και ισχυρότερο».

Το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κατασκευαστή το βλέπουν με “καλό μάτι” και οι άλλες δύο ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία Rally1Hyundai και M-Sport Ford, καθώς θα ήθελαν να δουν να μεγαλώνει το grid με έναν νέο κατασκευαστή στο πρωτάθλημα.//ΦΚ.



Source link