Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε σχηματισμούς και μονάδες της ζώνης ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού

Σχηματισμούς και μονάδες της ζώνης ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού στον Έβρο επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγος Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας η οποία αφορούσε στον επικουρικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην υποβοήθηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σε σύσκεψη στην έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού με εκπροσώπους αρμοδίων φορέων ενημερώθηκε συνολικά για την επικρατούσα κατάσταση στην ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την εκτέλεση των αναγκαίων περιπόλων επιτήρησης και ελέγχου δρομολογίων με έμφαση στους ορεινούς όγκους του Έβρου και της Ροδόπης.

Περαιτέρω ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, επισκέφθηκε τα φυλάκια «ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ», «ΠΑΛΑΓΙΑΣ» και «ΑΒΑΝΤΑ», το επιτηρητικό φυλάκιο (Ε.Φ.) «1» στις Καστανιές, την έδρα της 7ης και της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα και στο Σουφλί αντίστοιχα, καθώς και την έδρα της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, όπου επιθεώρησε τα τηρούμενα μέτρα ασφάλειας και πυρασφάλειας, και ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση. Παράλληλα είχε συνάντηση με προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, το οποίο εκτελεί περιπολίες επιτήρησης σε επιλεγμένα δρομολόγια για την προστασία μικρών απομονωμένων χωριών και οικισμών στους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την σπουδαιότητα της ασφάλειας του προσωπικού και της ανθεκτικότητας των στρατιωτικών υποδομών, καθώς επίσης και την ορθή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και πρωτοκόλλων πυρασφάλειας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που επισκέφθηκε, τα οποία δοκιμάσθηκαν στην πράξη και έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς οι πυρκαγιές δεν δημιούργησαν ουδεμία δυσμενή κατάσταση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες και παρά την μεγάλη απειλή το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις μας άντεξαν», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

Παράλληλα συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού για τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, προέτρεψε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει» – έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ – και έδωσε εντολές για πλήρη ετοιμότητα του προσωπικού, των μέσων και μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και των στρατιωτικών νοσοκομείων και μονάδων Υγειονομικού της ζώνης ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνό, κατά την οποία του εξέφρασε την συμπαράστασή του για τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που βιώνει το ποίμνιό του και συζητήθηκε η από κοινού συνδρομή τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ιεράς Μητρόπολης στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής



Source link