Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΕΟ ΚΚΕ: Κόντρα στη συκοφαντία, αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη για τερματισμό της σφαγής και της κατοχής

Στη συζήτηση για τα «συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, τόνισε σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«30 μέρες σφυροκοπείται η Λωρίδα της Γάζας, το κατοχικό Ισραήλ εξολοθρεύει τον Παλαιστινιακό λαό. Στη Δ. Όχθη σκοτώνει, εκτοπίζει και βιαιοπραγεί, σε ένα πραγματικό καθεστώς απαρτχάιντ. Και όπως αποφάσισε το Συμβούλιο, η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά το Ισραήλ και αναγνωρίζει προκλητικά …”δικαίωμα αυτοάμυνας” στον κατακτητή.

ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, έχουν τεράστιες ευθύνες για την υποστήριξη της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του από το Ισραήλ. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή και την κατοχή, με απαράδεκτο και συκοφαντικό τρόπο χαρακτηρίζονται ‘φιλοτρομοκράτες’, ‘αντισημίτες’, ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται. Ενώ το ισραηλινό κράτος μεθοδεύει τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα, προωθείται το νέο αντιδραστικό ‘σύμφωνο Μετανάστευσης’, με τα κράτη-μέλη να παγώνουν το άσυλο στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, να χτίζουν ‘δομές-φυλακές’ σε τρίτες χώρες, να παραβιάζουν τα δικαιώματα προσφύγων-μεταναστών κλιμακώνοντας την καταστολή».

«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, της αντίστασης και πάλης του παλαιστινιακού λαού για σταμάτημα της σφαγής στη Γάζα, τέλος της παράνομης κατοχής κι εποικισμών, ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, για επιστροφή των προσφύγων, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link