Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλειο

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό στην παλαιά Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στο Φρούριο, στον οποίο χοροσστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιος της Λάρισας, τον Αγιο Αχίλλειο.

Στις εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν την Δευτέρα 15 Μαίου, θα χοροστατεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Σάββατο 13 Μαίου, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλειο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Μαΐου 2023

19:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου.

20:15 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

20:45 Εκκίνηση πομπής για την Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

21:30 Δέηση, Αρτοκλασία (προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας) στην Κεντρική Πλατεία

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλειο

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Μαΐου 2023

7:00 π.μ. Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

7:00 – 11:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία





Source link