Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εξτρεμιστική οργάνωση στη Γερμανία πυρπόλησε 10 Tesla για να «χτυπήσει» την αμερικάνικη επιρροή

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, κατέστρεψε 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla Model Y και προκάλεσε ζημιές σε άλλα πέντε, σε μια πράξη “κοινωνικής αντίστασης” από μια ανώνυμη ομάδα. Η συγκεκριμένη “οργάνωση” βλέπει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ως έναν από τους πιο εξέχοντες εχθρούς της, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Φρανκφούρτης αναφέρει ότι το κέντρο ελέγχου έλαβε κλήση γύρω στις 3:20 π.μ. της Τρίτης, η οποία ανέφερε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης στην οδό Waechtersbacher. Η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε πολλά αυτοκίνητα πριν φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες, οι οποίοι ήρθαν με ειδική προστασία και πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η κοντινή σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε προσωρινά για περίπου 30 λεπτά.

Γύρω στις 4:30 π.μ., η φωτιά κατασβήστηκε και οι πρώτες μονάδες αποχώρησαν από το σημείο, αλλά ο χώρος παραμένει υπό παρακολούθηση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αναζωπυρωθούν εκ νέου οι μπαταρίες. Με αυτό το δεδομένο, η έκθεση της πυροσβεστικής δεν αναφέρει αν οι μπαταρίες πήραν φωτιά ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα την Τρίτη, μια ανώνυμη επιστολή με τίτλο “Teslas flambé” εμφανίστηκε στην πλατφόρμα Indymedia αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πυρκαγιά και λέγοντας ότι η Tesla είναι ένας από τους “πιο εξέχοντες εχθρούς της ομάδας”. Οι φερόμενοι ως δράστες ανέφεραν στην επιστολή τους ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο, “όλα τα είδη των εταιρειών μπόρεσαν να επιδείξουν τα υπέροχα, γυαλιστερά αυτοκίνητά τους σε αυτή την καλοκαιρινή εμπορική έκθεση και να συγχαρούν τους εαυτούς τους για τις οικονομικές τους επιτυχίες στις κλιματιζόμενες αίθουσες συνεδριάσεών τους”, ενώ “ο κόσμος δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει”.

Στην ίδια πλατφόρμα, η ομάδα δημοσίευσε μια άλλη επιστολή στην οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για το ξεφούσκωμα των ελαστικών 51 οχημάτων Porsche που ήταν σταθμευμένα στο Βερολίνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές αξίας περίπου 500.000 ευρώ.



Source link