Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εξαιρετικές εμφανίσεις από την Ελλάδα στο τουρνουά της Κύπρου


 

Ρόλο πρωταγωνιστή έχουν και φέτος στη Λευκωσία οι ελληνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες και στο πρώτο κομμάτι του διεθνούς τουρνουά Φιλίας, που έχει καθιερώσει με προσκλήσεις η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σημείωσαν τις πρώτες διακρίσεις τους.

Οι αγώνες στο πολυπροπονητήριο “Ευάγγελος Φλωράκης” ολοκληρώθηκαν και η Ελλάδα αναδείχτηκε νικήτρια στο ομαδικό ανδρών και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό γυναικών. Στο κορμπιγιόν σύστημα την ανδρική ομάδα συγκρότησαν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης και Στάθης Μανωλόπουλος και τη γυναικεία οι νεάνιδες Μαύρα Κοντοπούλου και Άλκηστις Κασίμη.

Στο ομαδικό ανδρών η Ελλάδα πρώτευσε με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μόνο απέναντι στην Κύπρο Α. Εκεί ο πολύ γνωστός και στο ελληνικό κοινό Μάριος Γιάγκου επικράτησε σε δύο δύσκολους αγώνες με τον Μαδέση και τον Μανωλόπουλο.

Ο Μαδέσης κάμφθηκε οριακά στα πέντε σετ. Στο 2-2 ο Μανωλόπουλος κατέβαλλε τον Ελία Σαρπέλ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Νωρίτερα η εθνική μας ομάδα είχε νικήσει την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Κύπρο Β με 3-0.

Στο ομαδικό γυναικών η Κοντοπούλου και η Κασίμη, που είναι στην πρώτη χρονιά τους στην κατηγορία νεανίδων, έφτασαν στο ασημένιο μετάλλιο με 2 νίκες και ισάριθμες ήττες ευνοημένες από ισοβαθμία.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ιορδανίας και της Κύπρου Β με 3-0 και έχασε από την Κύπρο Α με 3-1 και τον Λίβανο με 3-2. Στην ισοβαθμία, που προέκυψε με την Κύπρο Β και την Ιορδανία στους 6 βαθμούς ήταν καλύτερη γιατί είχε νικήσει τα μεταξύ τους ματς κι έτσι πήρε τη 2η θέση πίσω από την Κύπρο Α, η οποία είχε 3 νίκες και 1 ήττα.//



Source link