Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 11η Ε.Δ. Καρούτες 2: Ταχύτερος ο Rovanpera κατά 0.2 δευτ. από τον Ogier

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεύτερο πέρασμα από την Ε.Δ. Καρούτες. Ο λόγος για μία κλασική ελληνική διαδρομή από τις δεκαετίες του 70 και 80 που μετά από πολλά χρόνια μπαίνει ξανά στο πρόγραμμα του αγώνα. Με μήκος 28.49χλμ. είναι η μεγαλύτερη ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Ξεκινάει μέσα από το χωριό Καρούτες, (στην άσφαλτο) και μετά από τα πρώτα ανηφορικά κομμάτια μπαίνει στο δάσος, για ένα πολύ τεχνικό κομμάτι,. Έπειτα από 4χλμ. ενώνεται με τον παλιό δρόμο των Καρουτών και κατηφορίζει σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές του Πρωταθλήματος. Φτάνει στην άσφαλτο της Άμφισσας, την οποία και διασχίζει για να τερματίσει μετά από 9χλμ. στους Βωξίτες, λίγο πάνω από τη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πολύ νωρίς είχαν συγκεντρωθεί θεατές στο πέρασμα της Καρούτας. Πολλά νέα παιδιά που μας αποδεικνύουν πως το Ράλλυ έχει πραγματικό κοινό στη χώρα μας.

Δύσκολο αποδείχτηκε το δεύτερο πέρασμα από τις Καρούτες όπου πολλοί οδηγοί είχαν κλαταρίσματα.  Ο Katsuta αναγκάστηκε να αλλάξει 2 φορές ελαστικό στην ίδια Ε.Δ. χάνοντας αρκετό χρόνο, καταφέρνοντας όμως να τερματίσει. Ο Lappi θα καταφέρει να τερματίσει με μπλοκαρισμένη μετάδοση και χαλασμένο δυναμό. Κλατάρισμα και αλλαγή ελαστικού και για τον Evans που κατάφερε όμως να τερματίσει σε ανταγωνιστικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα περάσματα των πρωταγωνιστών όπως τα κατέγραψε η κάμερα του zougla.gr.

Ο Rovanpera κατάφερε να είναι ξανά ο ταχύτερος στην Ε.Δ. με χρόνο 16:43.5 με τον Ogier όμως (επίσης Toyota) να ακολουθεί με μόλις 0.2 δευτ. διαφορά. Τρίτος ταχύτερος ο Evans  με +10.2. Υπενθυμίζουμε πως ο Neuville είναι εκτός από την προηγούμενη ειδική λόγω σπασμένης ανάρτησης.

Οι χρόνοι της κατηγορίας Rally1 για την Ε.Δ. Καρούτες 2 είναι:

Η γενική κατάταξη μετά και το τέλος της 11ης Ε.Δ. είναι:

Στις 18:05 ξεκινάει η τελευταία Ε.Δ. της ημέρας, Ελευθεροχώρι 2.



Source link