Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΕΚΛ: To νομοσχέδιο για τα εργασιακά αφορά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

“Δεν ζούμε για να δουλεύουμε και να πεθαίνουμε δουλεύοντας. Δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας με βάση και τις απίστευτες τεχνολογικές κι επιστημονικές δυνατότητες της εποχής”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το νομοσχέδιο, έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισε ,του υπουργείου Εργασίας που τέθηκε σε διαβούλευση.

“Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί πραγματικό μνημείο εξαθλίωσης και προσβολής της ανθρώπινης τεχνικής και εξέλιξης. Στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου – 40ωρου”, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις και ενημερωτικές πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οσον αφορά το πρόγραμμα δράσης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, περιλαμβάνει αύριο, Τετάρτη 6/09, στη 1:00 μμ , συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, την θερμικό εκπρόσωπο την κυβέρνησης στην περιοχή.

Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να οργανώσουν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, με ανακοινώσεις, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, για να προετοιμαστεί αγωνιστική απάντηση.

Με το συγκεκριμένο θέμα η Διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλα τα σωματεία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στη σύσκεψη Σωματείων την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στις 7:00μμ, στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Ο κ. Σκόκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία ¨να ξεκινήσουν εδώ και τώρα τη μάχη, για να προετοιμαστεί άμεσα αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που περνάει αλυσίδες στη ζωή μας, για να εμποδίσουμε την κατάθεσή του στη Βουλή”.





Source link