Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εικόνες καταστροφής στην Αγριά Βόλου – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα της «Ζούγκλας»

Αποστολή στη Μαγνησία: Νίκος Χριστοφάκης

Για δεύτερη φορά πλήττεται η Αγριά Βόλου από σφοδρή κακοκαιρία με τους κατοίκους να μετρούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Δεκάδες οικογένειες εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν από τα λασπόνερα, δρόμοι καταστράφηκαν και χωρίστηκαν στη μέση και μηχανές και Ι.Χ. παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται από την κάμερα της «Ζούγκλας» στην Αγριά Μαγνησίας, η οποία μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λιμνούπολη. Οι άνθρωποι παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι καθώς η πόλη έχει κυριολεκτικά πνιγεί από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η καταστροφή «Εlias. Μάλιστα όλη η περιοχή προς Αγριά παραμένει αποκομμένη οδικά, το ίδιο και προς  Άνω και Κάτω Λεχώνια αλλά και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά. Στους δρόμους της Μαγνησίας κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομη και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νερά είχαν τέτοια ορμή στην Αγριά που ξεκόλλησε ακόμα και το οδόστρωμα, όπως αποτυπώνεται αυτό και από τις παρακάτω φωτογραφίες. Η άσφαλτος έχει καταστραφεί σχεδόν σε όλους τους δρόμους του χωριού, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι φερτά υλικά. Οι κάτοικοι κοιτάζουν ανήμποροι τα όσα συμβαίνουν, ενώ μπουλντόζες και μηχανήματα επιχειρούν να απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι. Υπενθυμίζεται πως χθες με την επέλαση της κακοκαιρίας αρκετοί πολίτες ήταν παγιδευμένοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Δείτε εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link