Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εγκρίθηκε το μέτρο για την ξεκούραση των σταρ


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ ενέκρινε ομόφωνα ένα νέο μέτρο, που ονομάζεται Πολιτική Συμμετοχής Παικτών (PPP), εμποδίζοντας τις ομάδες να ξεκουράζουν περισσότερους από έναν παίκτες-αστέρες σε έναν αγώνα και να επιβάλλουν τιμωρία σε περίπτωση παραβίασης του.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται σε παίκτες που έχουν πάρει μέρος σε All-Star Game ή έχουν επιλεγεί στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ τις τελευταίες τρεις σεζόν. Η PPP αντικαθιστά την Πολιτική Ξεκούρασης Παικτών και θα εφαρμοστεί για τη σεζόν 2023-24.

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, είπε ότι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ Τζο Ντούμαρς ηγήθηκε της «επαναφοράς του θέματος» που συζητήθηκε τον περασμένο χρόνο.

«Είναι μια κοινή άποψη από όλους στο πρωτάθλημα, δεν προέρχεται μόνο από το γραφείο του πρωταθλήματος», είπε ο Σίλβερ, προσθέτοντας: «Υπάρχει μια αναγνώριση σε όλο το πρωτάθλημα ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτή την αρχή. Είναι ένα πρωτάθλημα 82 αγώνων… Αν είσαι υγιής παίκτης σε αυτό το πρωτάθλημα, αναμένεται να παίξεις».

Ο Σίλβερ συνέχισε τονίζοντας ότι η πολιτική, στην αρχική της φάση, έχει σκοπό να μειώσει τα κραυγαλέα παραδείγματα ανάπαυσης στο όνομα της «διαχείρισης» χωρίς κατανόηση.

Η νέα πολιτική υπαγορεύει επίσης ότι οι ομάδες θα διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των αστέρων για τους τηλεοπτικούς αγώνες και για το τουρνουά μεσούσης της σεζόν (In-Season Tournament), το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του εφέτος (2023-24).

Οι ομάδες πρέπει να απέχουν από τυχόν μακροπρόθεσμες «απενεργοποιήσεις» παικτών-αστέρων. Ακόμη κι αν ξεκουράζουν έναν υγιή παίκτη, θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι αυτός θα είναι παρών στους αγώνες και ορατός στους οπαδούς.

Οι κυρώσεις για παραβίαση της πολιτικής ορίζεται στα 100.000 δολάρια για την πρώτη φορά, 250.000 δολάρια για τη δεύτερη και 1 εκατομμύριο δολάρια περισσότερο από μια προηγούμενη ποινή.

Μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων συνεργάζεται με το NBA για να εξετάσουν πότε η ανάπαυση μπορεί να είναι απαραίτητη και να επιτρέπεται.

Η νέα πολιτική περιλαμβάνει εξαιρέσεις για τραυματισμούς, προσωπικούς λόγους και προεγκεκριμένους διαδοχικούς περιορισμούς με βάση την ηλικία του παίκτη, την κούραση της καριέρας ή το ιστορικό σοβαρών τραυματισμών.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, για παράδειγμα, οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν θα μπορούν να ξεκουράζουν τους αστέρες Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ στον ίδιο αγώνα.//Λ.



Source link