Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Είναι το ρετρό κούρεμα που χαρίζει έξτρα όγκο και υπέροχη κίνηση ακόμη και στα λεπτά μαλλιά


Το bob συνεχίζει και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για χρόνια. Θεωρείται άλλωστε το πλέον κλασικό κούρεμα. Οι περισσότερες celebrities, influencers και it girls έχουν υιοθετήσει μία ή και περισσότερες εκδοχές του. Και οι hairstylists ανακαλύπτουν κάθε σεζόν και μία ακόμη. Και κάπως έτσι το bob είναι το πιο πολύπλευρο και ενδιαφέρον hair look. 

Από το french bob και το ασύμμετρο μέχρι το κλασικό blunt και το 90’s boy band, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Κι αν πιστεύεις ότι bob σημαίνει ένα μήκος σε όλα τα μαλλιά, κάνεις λάθος. Το έχουμε δει με μακριά φράντζα, curtain bangs, κοντές αλλά και μακριές αφέλειες. Όπως επίσης, sleek, curly και κυματιστό. Και τώρα, λίγο πριν έρθει το φθινόπωρο έρχεται το butterfly bob που θα λατρέψεις. Με έξτρα όγκο και κίνηση που θυμίζει το ανάλαφρο πέταγμα της πεταλούδας.   

Photo by Aaron J. Thornton/Getty Images

Η Zendaya είναι μία από τις stars που το υιοθέτησαν συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes και θετικά σχόλια. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Είναι μία από τις πιο θηλυκές μορφές του συγκεκριμένου κουρέματος. Ρομαντικό, θηλυκό, retro και τόσο μοντέρνο ταυτόχρονα. Elsa Hosk, Lily Aldridge και Helena Christensen το επέλεξαν επίσης και αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. 

Photo by Rocco Spaziani Archivio Spaziani Mondadori Portfolio via Getty Images

Τι είναι το butterfly bob

Πρόκειται για το butterfly cut που έκανε αισθητή την παρουσία του λίγο πριν το καλοκαίρι, αλλά στην bob version. Οι απαλές και σχεδόν αόρατες ασυμμετρίες ευθύνονται για τον έξτρα όγκο και κίνηση των μαλλιών. Ενώ τα layers περιορίζονται στην «κορνίζα» του προσώπου και προσαρμόζονται ανάλογα με το σχήμα του. Τόσο η φράντζα όσο και το πλαίσιο που δημιουργείται γύρω από το πρόσωπο έχουν  σχήμα που θυμίζει τα φτερά μιας πεταλούδας.

Instagram: @harrjoshhair

Styling 

Σου έχω καλά νέα: Το butterfly bob δείχνει υπέροχο σε όλες τις υφές μαλλιών. Σπαστό, σγουρό ή ίσιο χάρη στα layers το styling είναι πανεύκολο χωρίς υπερβολική χρήση προϊόντων ή συσκευής θερμότητας. Τα ζητούμενα είναι η δημιουργία κίνησης και όγκου. Αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά αρκεί μικρή ποσότητα αφρού και στέγνωμα με τα χέρια και το σεσουάρ. Αν πάλι έχεις ή προτιμάς το ίσιο hairstyle ξεκινάς απλώνοντας σε νωπά μαλλιά ένα προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα. Τα στεγνώνεις και στη συνέχεια, χρησιμοποιείς μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα χτενίζοντας με φορά προς τα έξω. Φιξάρεις με μικρή ποσότητα ελαίου στις άκρες και σπρέι για μεσαίο κράτημα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. 

Instagram: @harrjoshhair

Το butterfly bob αναβαθμίζει το hair look όποιο κι αν είναι το χρώμα των μαλλιών ενώ θεωρείται από τους experts η ωραιότερη πρόταση για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνα. Επίσης δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι συχνά τον κομμωτή σου μιας και όσο μακραίνει δείχνει ακόμη πιο σοφιστικέ. Παράλληλα δεν σε περιορίζει μιας και μπορείς να μαζέψεις τα μαλλιά σου σε ένα υπέροχο σινιόν αφήνοντας τη φράντζα ή απλά μερικές τούφες γύρω από το πρόσωπο ελεύθερες. 

Instagram: @hungvanngo

Μην ξεχνάς όμως ότι αν τα μαλλιά σου δεν είναι λαμπερά και υγιή το κούρεμα δεν αναδεικνύεται σωστά. Η ενυδάτωση είναι το παν και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείς σαμπουάν και κοντίσιονερ σύνθεση που κλειδώνει την υγρασία στην τρίχα. Μία φορά την εβδομάδα απλώνεις μάσκα ενώ χωρίς εξαίρεση, πριν από τη χρήση συσκευής θερμότητας φροντίζεις να τα προστατεύεις σωστά. 



Source link