Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δ. Λαρισαίων: Νέοι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία

Νέοι κάδοι, διαφορετικών χρωμάτων, για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, παραδόθηκαν σε σχολεία της Λάρισας, στο πλαίσιο δράσης με τίτλο “Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 18 – 26 Νοεμβρίου- #EWWR 2023, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών, συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας τα ανακυκλώσιμα που προέκυψαν από την τάξη τους (χαρτί και απόβλητα συσκευασίας από το κολατσιό τους). Κατανόησαν τα διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά και εκπαιδεύτηκαν στο διαχωρισμό και στην ανακύκλωσή τους, τοποθετώντας τα χάρτινα υλικά στον κίτρινο κάδο, τις πλαστικές συσκευασίες στον πορτοκαλί και τις μεταλλικές στον κόκκινο κάδο του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στελέχη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και στελέχη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για τη χρήση των νέων κάδων. Επίσης, τα παιδιά παρουσίασαν πολύ όμορφα δρώμενα τραγουδώντας
και παίζοντας μουσική με όργανα που κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα παραπάνω έγιναν με την επίβλεψη της Διευθύντριας του σχολείου και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της δράσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων #EWWR 2023.

Οι κάδοι ανακύκλωσης διαφορετικών χρωμάτων μοιράζονται στα σχολεία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και επίσκεψη στο χώρο των αρμόδιων υπαλλήλων, έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι ανάγκες και να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία
τοποθέτησης.

Για τη δρομολόγηση της παράδοσης των κάδων, παρακαλούνται οι Δ/νσεις των σχολείων να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στα τηλέφωνα: 2410-680225, Χατζηαβραάμ Χρυσούλα 2410-680222, Χαυτίκη Ελένη.





Source link