Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Δωδέκατη νύχτα ή Ό,τι θέλετε» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά στο Θέατρο Ακάδημος

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παρουσίασης στο Θέατρο Κορυτσάς «Andon Zako Cajupi» τον Ιούλιο 2023, η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και πρωταγωνίστρια τη Λουίζα Τζουβάνι, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, έρχεται στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις, στο Θέατρο «Ακάδημος» την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στα Αλβανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Από Μηχανής» Θεάτρου Δημήτρης Μυλωνάς είναι ο πρώτος σκηνοθέτης από την Ελλάδα που συνεργάζεται με το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο «Andon Zako Cajupi» της Κορυτσάς, κατόπιν πρόσκλησης της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Zamira Kita με την αρωγή του Ελληνικού Προξενείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2018 ο Δημήτρης Μυλωνάς παρουσίασε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σκηνοθεσία της Μήδειας του Ευριπίδη στο «Εθνικό Πειραματικό Θέατρο» της Αλβανίας, με πρωταγωνίστρια επίσης τη Λουίζα Τζουβάνι.

Το έργο

Τα δίδυμα αδέρφια Βιόλα και Σεμπαστιάν ναυαγούν στις ακτές της μυθικής χώρας Ιλλυρίας. Η Βιόλα πιστεύοντας πως ο Σεμπαστιάν έχει πνιγεί, μεταμφιέζεται σε νεαρό άντρα με το όνομα Σεζάριο και υπηρετεί στην αυλή του δούκα Ορσίνο. Σύντομα η Βιόλα ερωτεύεται τον Ορσίνο όμως εκείνος αγαπά την κόμισσα Ολίβια η οποία τον περιφρονεί καθώς είναι ερωτευμένη με τον νεαρό Σεζάριο/Βιόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο, η απροσδόκητη εμφάνιση του Σεμπαστιάν καθώς επίσης ένας κωμικός ενίοτε όμως και σκληρός περίγυρος αποτελούμενος από τον γελωτοποιό Φέστε, τον μόνιμα μεθυσμένο συγγενή της Ολίβια, σερ Τόμπυ, την ακόλουθό της Μαρία, τον αφελή υποψήφιο γαμπρό σερ Άντριου και τον φιλόδοξο επιστάτη της Ολίβια, Μαλβόλιο, θα περιπλέξουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Η Δωδέκατη νύχτα ή Ό,τι θέλετε (1601-1602)είναι μια περίτεχνη κωμωδία για τη χαρά του χάους που προκαλεί η ερωτική επιθυμία. Σε τούτο όμως το έργο που διόλου τυχαία λαμβάνει χώρα σε έναν τόπο μυθικό, η επιθυμία δεν υπακούει στους κανόνες του γνωστού κόσμου ή ακόμα καλύτερα, θέτει ως κυρίαρχο κανόνα τον εξής έναν: την ίδια την επιθυμία.Όλοι επιθυμούν κάποιον άλλον από αυτόν που τους διεκδικεί: η Βιόλα θέλει τον Ορσίνο που θέλει την Ολίβια που θέλει την Βιόλα/Σεζάριο που παντρεύεται τελικά τον Σεμπαστιάν καθώς πιστεύει ότι είναι η Βιόλα/Σεζάριο ο οποίος όμως είναι προσηλωμένος με πάθος στον σωτήρα του, τον πειρατή Αντόνιο!

Η επιθυμία έρχεται ως μια δύνη που όχι μόνο ξετυλίγει την ιστορία αλλά λειτουργεί αποκαλυπτικά για τους ίδιους τους χαρακτήρες και τις ενδόμυχές τους πτυχές. Στη μυθική χώρα της Ιλλυρίας η επιθυμία μεταμορφώνεται και τελικά βαφτίζεται από την αρχή όπως η ίδια επιθυμεί!

Συντελεστές:

Μετάφραση:Vedat Kokona
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά:Beqo Nanaj
Κοστούμια: Olta Bello
Μουσική:Fatos Qerimi
Χορογραφία: Gjergj Prevazi
Διευθυντής σκηνής: Sazan Rushani
Κατασκευή σκηνής: Koço Bruda
Κατασκευή σκηνής: Edmond Mydinllari
Ζωγραφική σκηνικού: TaulantEvro
Ενδύτρια: Mimoza Dinellari
Τεχνικός σκηνής: Gentian Berberi
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεύουν:

Φέστε- LuizaXhuvani
Μαλβόλιο- Guri Koç o
ΣέρΤόμπι – GentHazizi
Μαρία – Zamira Kita
Βιόλα – DasaraXhangolli
ΣέρΈντριου – KristianKoroveshi
Ολίβια – PaolaKodra
Ορσίνο – Xhuliano Brisku
Φαμπιάν – Silvio Goskova
Σεμπαστιάν – Juxhin Plovishti
Αντόνιο – FrancBregu
Καπετάνιος – Ergis Dervishi
Παπάς – Marius Hajdajar

Ακόλουθοι Ορσίνο και Ολίβιας:

Gabriela Ahmeti
Roxhers Nexhipi
Dhionis Vitollari
Fludea Harizi

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: 29 & 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 16€
Μειωμένο (ανέργων/φοιτητικό/ΑΜΕΑ): 13€

Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Προπώληση εισιτηρίων:
VIVA: https://www.more.com/theater/dodekati-nyxta-i-oti-thelete/

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας
Τηλ θεάτρου: 210362 5119
Τηλ. Κρατήσεων: 2105232097

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα



Source link