Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δυνατή προσθήκη με Πέτκοβιτς για το Αιγάλεω


 

Σημαντικά ενισχύει την αμυντική του γραμμή το “Σίτι”, που ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Σέρβου δεξιού μπακ.

Σε μία δυνατή μεταγραφική κίνηση προχώρησε το Αιγάλεω, καθώς ανακοίνωσε τον Μάρκο Πέτκοβιτς. Ο 31χρονος είναι τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική Σερβίας και αγωνίζεται τόσο ως μπακ, όσο και ως στόπερ ή μπακ-χαφ.

Μετράει επίσης συμμετοχές σε μεγάλους συλλόγους, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Σπάρτακ Μόσχας, με τις οποίες έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Σερβίας και ένα ρωσικό Super Cup.

Ο Σέρβος τα βρήκε σε όλα με το “Σίτι” και την Τρίτη (5/9) ανακοινώθηκε επίσημα.

Η σχετική ανακοίνωση του Αιγάλεω:

«Η ΠΑΕ Αιγάλεω 1931 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον διεθνή Σέρβο Marko Petkovic.

Μια σημαντική προσθήκη στο φετινό ροστερ της ομάδας μας, καθώς ο Πέτκοβιτς διαθέτοντας παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο και πρωταθλήματα (Σερβία, Ρωσία, Πορτογαλία), με κατακτήσεις τίτλων (2 πρωταθλήματα Σερβίας, 1 Super Cup Ρωσίας), συμμετοχές σε Champions League, Europa League και στις Εθνικές ομάδες της χώρας του, αναμένεται να δώσει ποιότητα και δυναμική σε όλη την δεξιά πτέρυγα.

Ο Πέτκοβιτς είναι γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1992 στην Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας, αγωνίζεται ως δεξιός φουλ μπακ καθώς με την ιδία ευχέρεια μπορεί να προσφέρει τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και προηγούμενη ομάδα του ήταν η Χόνβεντ Ουγγαρίας.
Ο 31χρονος φουλ μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από την OFK Beograd με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκε μέχρι το 2013 έχοντας με την φανέλα της 77 συμμετοχές, 1 γκολ και 6 ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2013 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και στην 4ετή παρουσία του στους «ερυθρόλευκους» (2013-2017) κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (2014, 2016), ενώ παράλληλα χρίστηκε διεθνής και με την ανδρική Εθνική ομάδα την Σερβίας.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Ερυθρό Αστέρα προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017.

Στην πρώτη του σεζόν στην Σπαρτάκ κατέκτησε το Super Cup Ρωσίας και αγωνίστηκε στην Φάση των ομίλων του Champions League, ενώ την επόμενη χρονιά (2018-2019) συμμετείχε στους ομίλους του Europa League.

Το Ιανουάριο του 2020 μετακόμισε στην Πορτογαλία υπογράφοντας στην Τοντέλα, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους επέστρεψε στην Σερβία για λογαριασμό της Μπάτσκα Τόπολα.
Στους «μπλε» της Σερβίας παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 έχοντας 38 συμμετοχές 5 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο πριν πάρει μεταγραφή στην Χόνβεντ.

Ο Μάρκο Πέτκοβιτς είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας του, έχει αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ19 και Κ21 διατελώντας μάλιστα αρχηγός της Κ21, ενώ έχει φορέσει το εθνόσημο και με την ανδρική Εθνική ομάδα.

Μάρκο καλωσόρισες στην οικογένεια του Αιγάλεω. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες στο νέο πρωτάθλημα».

 



Source link