Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού 70 πολιτων στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βουλιάζει για 4η διαδοχική ημέρα όλη η χώρα, με Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα να βρίσκονται στο «μάτι» των σφοδρών βροχοπτώσεων. Έξι πολίτες αγνοούνται και άλλοι 20 είναι εγκλωβισμένοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε Αγία Τριάδα, Μεταμόρφωση και Παλαμά Καρδίτσας. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων ανθρώπων λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οι οποίοι είδαν τη ζωή τους να απειλείται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, παρασυρόμενες από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκκληση να τους βοηθήσουν απευθύνει ένας κάτοικος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, ο ποίος τονίζει σε δραματικό τόνο: «Είμαστε περίπου 70 άτομα εγκλωβισμένα σε ταράτσα. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και 24 ώρες». Όπως προσθέτει «το νερό είναι περίπου 6 μέτρα. Είμαστε εδώ, βοηθήστε μας». Αναφερόμενος στον αριθμό των αγνοουμένων, ο ίδιος συμπληρώνει: «Στο χωριό μας αγνοούνται δύο άτομα, η μητέρα και ο γιος του».

Και κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς αναφέρει πως η καταστροφή είναι τεράστια. «Δεν έχουμε νερό, φαγητό, περιμένουμε να έρθει βοήθεια. Είναι εγκλωβισμένοι κάτοικοι, ουρλιάζουν για βοήθεια». Όπως λέει ο ίδιος, «υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουμε και δεν τους έχουμε δει. Έχουν πέσει πάνω από 10 σπίτια., Τα παιδιά μου διψάνε, πεινάνε και δεν υπάρχει κανείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμανε με τη νεότερη έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του -ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση- στη Θεσσαλία, ενώ προσέθεσε ότι από την Πολιτική Προστασία επιχειρούν δυνάμεις από την 1η, 2η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η ΕΜΑΚ, συνολικά 195 οχήματα και 480 άτομα, ΕΜΑΚ και πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, η εικόνα ενός άνδρα ηλικίας 80 ετών από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας έχει συγκινήσει το ελληνικό ίντερνετ, εν μέσω του ισχυρού «κύματος» της κακοκαιρίας Daniel. Ο ηλικιωμένος φαίνεται να διασχίζει δρόμους – ποτάμια με μία βάρκα, αναζητώντας συμπολίτες του, στις ταράτσες των σπιτιών της περιοχής.

Μάλιστα, χρήστες των κοινωνικών δικτύων τον χαρακτήρισαν ως «ήρωα με καρδιά λιονταριού». Η συγκεκριμένη εικόνα δημοσιεύθηκε στην ομάδα του Facebook με όνομα «Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών».



Source link