Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δραματικές και εντατικές προσπάθειες των σωστικών συνεργειών στα Τέμπη (νεότερα)

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να γραφεί ο επίλογος της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το οποίο μέχρι στιγμής έχει κοστίσει την ζωή σε 44 συνανθρώπους μας.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας επικρατεί αγωνία καθώς τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν να ανασηκώσουν τα συντρίμμια από τα βαγόνια 1 και 2, κάτω από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοροί επιβατών που απεγκλωβίζονται και μεταφέρονται στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας.

Παράλληλα σύμφωνα με το δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βασίλη Σιώμο, τα γερανοφόρα οχήματα κατόρθωσαν να ανασηκώσουν το δεύτερο βαγόνι και τμήμα του πρώτο βαγονιού που έχουν παραμορφωθεί και μετατραπεί σε άμορφη μάζα, ενώ δεν έχουν προχωρήσει στο τρίτο βαγόνι το οποίο αναμένεται να τεμαχιστεί στη συνέχεια σε κομμάτια, ώστε να ερευνηθεί και εκεί το πεδίο για αγνοούμενους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο Βασίλης Σιώμος΄ύστερα απο συνομιλία με την υπέυθυνη πολιτικής προστασίας, ήταν γνωστό οτι στο δεύτερο βαγόνι υπήρχαν 13 άτομα, όμως ο αριθμός όλων όσοι τελικά ανασύρθηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι μπορεί να επιβιβάστηκαν άτομα σε στάσεις κόβοντας εισητήριο μέσα στο τρένο, πράγμα που σημαίνει οτι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισητηρίων οτι επιβιβάστηκαν. Οι προσπάθειες των σωστσικών συνεργείων συνεχίζονται πλέον στο τρίτο βαγόνι που έχει γύρει στο πλάι, όπου επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάνια Γκουσιάρη μετέδωσε ότι έχουν συλλεχθεί 55 δείγματα DNA από συγγενείς, οι οποίοι το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα. Δυστυχώς κυκλοφορούν φήμες ότι έχουν φτάσει ήδη τα αποτελέσματα προκαλώντας αναταραχή, ενώ η ενημέρωση των συγγενών θα γίνεται ατομικά από την αστυνομία.

ΕΡΤ: Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας, Βασίλης Σιώμος, Μάνια Γκουσιάρη





Source link