Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου

2

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Νοεμβρίου, που ανακηρύχθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, οργανώνει την Πέμπτη και Παρασκευή 23 – 24 /11 /2023, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η δράση αφορά στην τοποθέτηση ενημερωτικού υλικού (αυτοκόλλητο) που θα τοιχοκολληθεί στα γυναικεία δοκιμαστήρια των εμπορικών καταστημάτων και περιλαμβάνει τους φορείς και τις γραμμές SOS που παρέχουν υπηρεσίες στήριξης σε θύματα βίας.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι κάθε γυναίκα – θύμα να επωφεληθεί της ιδιωτικότητας και του χρόνου που μπορεί να έχει σε ένα δοκιμαστήριο, ώστε να λάβει την πληροφόρηση που χρειάζεται, με ασφάλεια, για να ζητήσει βοήθεια. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να φωτογραφίσει το αυτοκόλλητο ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει την πληροφόρηση σε όποιον και όποτε χρειαστεί.

Η πρόταση των στελεχών του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου έγινε αμέσως αποδεκτή από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κύριο Οντόπουλο και τα μέλη του, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξή τους για την υλοποίηση της δράσης αυτής με την παρουσία και των μελών του Εμπορικού συλλόγου στην διανομή του υλικού. 

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της παραπάνω δράσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς  ότι η βία είναι ένα ζήτημα υπαρκτό που αφορά όλους μας και είναι μείζονος σημασίας η παροχή πληροφορίας τόσο στα θύματα όσο και στον καθέναν από μας. Επιπλέον,  οι σύμβουλοι του ξενώνα  παρείχαν ενημέρωση για τη λειτουργία και τις παροχές της δομής και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή  23-24/11/2023 με την παροχή – τοποθέτηση ενημερωτικών αυτοκόλλητων στα καταστήματα της τοπικής αγοράς.

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.) δημιούργησε και λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για τη Βία κατά των Γυναικών. Ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής και φιλοξενίας στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου, συνιστά δομή του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη  των γυναικών και των παιδιών τους, βασιζόμενος στις αρχές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.)

Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους. Για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email στο [email protected].

www.ertnews.gr



Source link