Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Διαμαρτυρία των πλημμυροπαθών κατοίκων του ΑΤΑ στο δημαρχείο Λάρισας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, στις 11μμ στο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες και να απαιτήσουν άμεσα λύσεις και μέτρα αποκατάστασης των ζημιών στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα αυτοκίνητά μας, στους κόπους μιας ζωής.

Όπως αναφέρουν οι πληγέντες κάτοικοι της συνοικίας στη περιοχή του ΑΤΑ “βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας από την Πέμπτη το βράδυ 7-9-23, και της απουσίας ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας από μέρους της πολιτείας και των τοπικών αρχών. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουμε:

· Να αποκατασταθεί άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα σπίτια και επιχειρήσεις.

· Να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση των νερών και της λάσπης από όλα τα σπίτια. Να πάνε αντλίες σε όλα τα σπίτια και μαγαζιά που χρειάζεται άντληση του νερού από τα υπόγεια.

· Να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα φερτά υλικά και τα όλα τα αντικείμενα που βγάζουν οι πλημμυροπαθείς σε συγκεκριμένα σημεία της συνοικίας.

· Να γίνει καθαρισμός και απολυμάνσεις προκειμένου να αποφευχθούν μολύνσεις και ασθένειες.

· Να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών.

· Για όσους το σπίτι τους δεν είναι κατοικήσιμο, να υπάρξει άμεση λύση, είτε με ενοικίαση σπιτιού από το κράτος, είτε με στέγαση σε ξενοδοχεία.

· Να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες (σπίτια ή μαγαζιά) στο 100% των ζημιών.

· Ταυτόχρονα να κάνουμε προσπάθεια να καταγράψουμε άμεσες ανάγκες για φάρμακα , ιατρική περίθαλψη, σίτιση κλπ. των κατοίκων της περιοχής.

· Να δοθεί φαγητό και νερό σε όσους έχουν ανάγκη.

· Να ελεχθούν άμεσα όλα τα κτήρια που επλήγησαν από την πλημμύρα για την στατικότητα τους από τα εργαστήρια των πανεπιστημίων της χώρας.

· Να υπάρχει πρόβλεψη γενναίας έκπτωσης από τους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος”.





Source link