Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Διαδήλωση για την απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος

Διαδήλωση για την απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με πρόσχημα τη συμμόρφωση στην κοινοτική οδηγία 2019/1152 η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέα δώρα στα αφεντικά, ώστε να προστατέψει και να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει ένα πεδίο εργασιακής και κοινωνικής ισοπέδωσης, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, χωρίς υποχρεώσεις για τους εργοδότες. Αυτό διαφημίζουν για να έρθουν… οι περιβόητοι επενδυτές. Η έμμεση επέκταση του 8ωρου σε 13ωρο με την παράλληλη απασχόληση σε πάνω από έναν εργοδότη είναι ένας εμπαιγμός στις καθημερινές μας ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εργαζόμενος που θα εκμεταλλευτεί αυτό το «δικαίωμα» που όλο χαρά ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης θα αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 1.083 ευρώ. Στις 13 ώρες εργασίας προστίθεται και ο χρόνος του διαλείμματος, αφού βάση του ν. Χατζηδάκη δεν υπολογίζεται ως εργάσιμος, οπότε καταλήγει ο εργαζόμενος να είναι όλη την ημέρα «στο πόδι». Εργοδότες που διαθέτουν δύο ή παραπάνω εταιρείες ήδη τρίβουν τα χέρια τους στην ιδέα απασχόλησης του ίδιου εργαζόμενου σε διαφορετικές επιχειρήσεις του Ομίλου, ώστε να γλιτώσουν την καταβολή υπερωριών. Ολοήμερη εργασία για απολαβές που με το ζόρι καλύπτουν τις βασικές μας ανάγκες, αυτός είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που θα ενταθεί με το νομοσχέδιο-έκτρωμα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης



Source link