Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δημήτρης Γραικός: Πέθανε ο αδερφός του

Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του Δημήτρη Γραικού, Νίκος.

Πιο συγκεκριμένα, η σωρός του Νίκου Γραικού, θα μεταφερθεί στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης και θα κηδευτεί μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη Γραικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόθεση Δημήτρη Γραικού και η εξαφάνιση που έμεινε ανεξιχνίαστη για δυο χρόνια

Η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού απασχόλησε την εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη, διήρκεσε περισσότερες από 900 μέρες, και δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά. Όλο αυτό το διάστημα ο δολοφόνος δήλωνε αθώος.

Σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονταν σε μια βαλτώδη έκταση, λίγα μέτρα μακριά από μια κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Άρχισαν να τρυπούν το έδαφος. Μερικά λεπτά μετά και, ενώ είχαν φτάσει σε βάθος τριών μέτρων, αχνοφαίνονταν  οι ρόδες ενός μαύρου αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι παρέμειναν ατάραχοι. Αυτό που  ανακαλύψαν, όμως, μερικά λεπτά μετά,  τους σοκάρει. Το αγροτικό του εξαφανισμένου Δημήτρη Γραικού βρίσκεται θαμμένο για χρόνια στην περιοχή, χωρίς κανείς από τις αρχές να το πάρει είδηση. Λίγα μέτρα μακριά εντοπίζεται και η σορός του, η οποία, εξαιτίας της υγρασίας της περιοχής, δεν έχει αποσυντεθεί πλήρως. Κανείς δεν έχει ιδέα ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος.

Ο έμπορος και ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας συλλαμβάνεται άμεσα και οδηγείται στο τμήμα, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία του 57χρονου κτηνοτρόφου. Ένα έγκλημα το οποίο παρά λίγο να μπει στο αρχείο, είχε μόλις εξιχνιαστεί.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. Η μέρα δεν προμηνύει με τίποτα αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει. Ο Δημήτρης Γραικός, ένας 59χρονος κτηνοτρόφος από το Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης, έχει μεταβεί στα σφαγεία για να πουλήσει μερικά αμνοερίφια.

Αφού ολοκληρώνεται η διαδικασία, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και αποχωρεί. Από το σημείο εκείνο και έπειτα χάνεται κάθε επικοινωνία μαζί του. Τα ίχνη του εξαφανίζονται και όλοι προσπαθούν να μάθουν τι συνέβη με τον 57χρονο κτηνοτρόφο.

Μήπως πήρε τα χρήματα και έφηβε στα Σκόπια; Ποιος ήθελε να του κάνει κακό; Πώς γίνεται να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι απαντήσεις σ’ αυτά, όμως, ελάχιστες.

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου, αρχίζουν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες χτενίζουν την περιοχή, χωρίς, όμως, κανένα αποτέλεσμα. Οι μέρες περνούν και ο Δημήτρης Γραικός παραμένει άφαντος. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως πήρε το αυτοκίνητό του και έφυγε στο εξωτερικό.

Τη θεωρία αυτή απορρίπτει από την πρώτη στιγμή, η σύζυγος του κτηνοτρόφου, η οποία επισημαίνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, πως ο άνδρας της δεν είχε να χωρίσει τίποτα και με κανέναν στην περιοχή.

«Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς σε τέτοιο βαθμό» σημειώνει η ίδια.

Ο αδερφός του, Νίκος Γραικός από την αρχή έως και το τέλος παρέμεινε κοντά στις αστυνομικές αρχές, για την εξιχνίαση του σοβαρού αυτού εγκλήματος που απασχόλησε όλη τη χώρα.

Τις έρευνες για την ανεύρεση του αδερφού του, Δημήτρη Γραικού είχε αναθέσει στον γνωστό ποινικολόγο, Νίκο Διαλυνά.

 



Source link