Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Δεν το βλέπω να αποχωρώ ακόμη’


Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της θυελλώδους και ανεξέλεγκτης φημολογίας πως είτε θα αντικαταστήσει τον Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull το 2024 είτε θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Όμως τίποτα από τα δύο δεν ισχύει.

Ο Ισπανός βιώνει τους τελευταίους μήνες την κατακόρυφη πτώση της απόδοσης της Aston Martin AMR23, ενός μονοθεσίου που πρωταγωνιστούσε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν βοηθώντας τον δις πρωταθλητή να ανέβει στο βάθρο 7 φορές στους 8 πρώτους αγώνες του 2023.

Όμως, η Aston έχασε πολύ έδαφος στον αγώνα εξέλιξης της AMR23 σε σχέση με τις Mercedes, Ferrari και κυρίως τη McLaren, και πλέον ο Αλόνσο μετά βίας προσπαθεί να μπει στην πρώτη εξάδα των GP και στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης.

Παράλληλα, το αινιγματικό tweet ενός Ισπανού δημοσιογράφου -που είδαν 11 εκατομμύρια άνθρωποι- φαίνεται να προειδοποιεί για μία φήμη που άκουσε και “δεν θέλει να πιστέψει”. Αυτό εικάζεται ότι αφορά είτε σε πιθανή απόφαση του Αλόνσο να αποχωρήσει από τη Formula 1 υπό το βάρος της απογοήτευσης για την απόδοση της AMR23, είτε σε άλλες φήμες που ακούγονται ότι ο ιδιοκτήτης της Aston Martin F1, Λόρενς Στρολ, σκέφτεται να πουλήσει την ομάδα.

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο κόκπιτ της Aston Martin AMR23
ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Στον αγώνα του Μεξικού το περασμένο τριήμερο, πάντως, ο Αλόνσο ρωτήθηκε αν είναι στις σκέψεις του η αποχώρηση από τη Formula 1. Αυτή τη στιγμή όχι” απάντησε ο Ισπανός, “βρίσκομαι βέβαια στο τελευταίο μέρος της καριέρας μου, αλλά προς το παρόν δεν το βλέπω. Δεν έχω κάποια ημερομηνία κατά την οποία θα βάλω τέλος στην καριέρα μου”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα στο τριήμερο του GP Μεξικού ο Αλόνσο είχε φανεί πολύ δυσαρεστημένος από την απώλεια της ανταγωνιστικότητας της AMR23: Θα χάσουμε τις θέσεις μας από τη Ferrari, και από τον Τζορτζ (Ράσελ) και τον Λάντο (Νόρις). Δεν κυνηγάμε τίποτα [στα τελευταία GP του 2023]. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε”, τόνισε ο Ισπανός.

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Ο διευθυντής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ
ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Όμως, ο διευθυντής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που αφήνει τελευταία η ομάδα του Σίλβερστοουν. “Μπορεί να αποκομίζετε την εντύπωση ότι είμαστε χαμένοι” είπε ο διοικητικός από το Λουξεμβούργο, “αλλά όταν είσαι χαμένος δεν δίνεις πλέον σημασία στα δεδομένα κι αυτό σε κάνει να δοκιμάζεις παράλογα πράγματα. Και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Θέλουμε να αγωνιζόμαστε και δεν μας αρέσει να εκκινούμε από τα πιτς, αλλά είναι πολύ σημαντικά να κατανοούμε τα δεδομένα. Και ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αυτό που κάνεις είναι να πας πίσω σε κάτι που ήδη ξέρεις καλά και μπορείς να κάνεις συγκρίσεις”, συμπλήρωσε ο Κρακ.

Ένα άλλο σενάριο που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες, χωρίς να βασίζεται σε κάτι ξεκάθαρο και χειροπιαστό, αναφέρει ότι για το 2024 επίκειται μια εντυπωσιακή ανταλλαγή μεταξύ των Φερνάντο Αλόνσο και Σέρτζιο Πέρεζ στα κόκπιτ της Red Bull και της Aston Martin αντίστοιχα. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν βασίζεται -ούτε επιβεβαιώνεται από- πουθενά.



Source link