Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Δεν πρόλαβα να σώσω το παιδί μου»

Ρεπορτάζ: Λυδία Καραθανάση

«Το μόνο που ήξερα είναι ότι το παιδί μου δεν πέθανε όπως έλεγαν» λέει στη «Ζούγκλα» ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου, Νίκος Μπακογιώργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιδρούσα συνέχεια και με την Αστυνομία. Μου έλεγαν ψέματα. Ακόμη και το παιδί μου δεν μου έλεγε τι συμβαίνει. Με τη μητέρα της Φαίης είχαμε χωρίσει το 2015 προς 2016 όμως τη Φαίη την έβλεπα, ερχόταν συχνά στο σπίτι έβλεπε και τη γιαγιά της, μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Της έδινα και λεφτά. Όμως την είχαν τρομοκρατημένη, δεν μιλούσε».

Ερωτηθείς για τον αν η Φαίη του είχε πει κάτι που να τον θορυβήσει ο κ. Μπακογιώργου απαντά στη «Ζούγκλα»: «Όχι, δεν μου είχε πει κάτι. Το μόνο που με θορυβούσε ήταν ότι ζητούσε πολύ συχνά χρήματα. Καταλάβαινα ότι κάτι τρέχει. Όμως δεν πήγαινε εκεί το μυαλό μου. Πάντα όμως της δίναμε λεφτά και εγώ και η γιαγιά της. Η ουσία είναι ότι εμένα με είχαν αποκομμένο. Δεν ήξερα καν που μένουν».

Αναφορικά με τις αρχικές υποψίες που είχε πως ο θάνατος της κόρης του ήταν εγκληματική ενέργεια αναφέρει: «Είχα υποψίες γιατί έψαχνα μόνος μου. Η αστυνομία ήταν απούσα. Οι υποψίες μου στρέφονταν σε αυτό που όλοι μου έλεγαν, στο κύκλωμα με τους Πακιστανούς, σε πρεζάκια. Μου έλεγαν ότι το παιδί παίρνει ναρκωτικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε από την κατάσταση στην οποία το έβλεπα ούτε και από τις τοξικολογικές. Μου έλεγαν τεράστια ψέματα για να μην μάθω την κατάσταση τους χώσω μέσα και γλιτώσω το παιδί μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε εδώ όσα δήλωσε στη «Ζούγκλα» ο κ. Μπακογιώργου:

 

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι τρεις γυναίκες

Αντιμέτωπες με σωρεία βαρύτατων κατηγοριών θα οδηγηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας, οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για την βάναυση κακοποίηση και δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη.

Οι τρεις κατηγορούμενες , μητέρα και αδελφή του θύματος καθώς και η σπιτονοικοκυρά τους, έλαβαν σήμερα προθεσμία από την 15η Τακτική Ανακρίτρια, Παναγιώτα Πάντου ,που χειρίζεται την φρικιαστική υπόθεση της 23χρονης.

Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για την διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια. Φαίνεται επίσης να τονίζεται η «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και η εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» χαρακτηρισμός που αφορά το ότι επί μακρό διάστημα εξέδιδαν το θύμα.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της Φαίης, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης γυναίκας, για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος , επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων. Βασικός ρόλος στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποδίδεται στην 66χρονη κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στην δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για την βαναυσότητα σε βάρος του θύματος. Παράλληλα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης που σύμφωνα με μαρτυρίες φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεαρή έγκυος είχε βρεθεί 500 μέτρα από το σπίτι της τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, έξω από ένα γκαράζ της οδού Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2021. Τότε, ο πατέρας της 23χρονης έκανε μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου της ,ενώ είχε αναθέσει σε ειδικό ερευνητή  τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κοπέλα φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα μίας γυναίκας με τη μητέρα και την αδελφή της.

Ο πατέρας της είχε καταγγείλει ότι η κόρη του είχε πέσε θύμα εκμετάλλευσης και μαστροπείας.

Η νεαρή ήταν μητέρα τριών παιδιών και όταν βρέθηκε νεκρή κυοφορούσε το τέταρτο που ποτέ δεν πρόλαβε να γεννηθεί. Όταν ξεκίνησε η έρευνα για το θάνατό της, υπήρχαν μαρτυρίες που έλεγαν ότι «το κορίτσι έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από την σπιτονοικοκυρά της και τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, ούτε καν να μιλήσει. Πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρχές έλεγαν ότι ενώ ήταν έγκυος χοροπηδούσαν πάνω στην κοιλιά της».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει τη σορό του θύματος «αιτία θανάτου ήταν ένα ισχαιμικό επεισόδιο» που όμως δε δικαιολογούταν από την ηλικία της και την κατάσταση της υγείας της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

• 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

• 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και

• 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Source link