Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμος Λάρισας: Δυσχέρειες στην αποκομιδή των απορριμμάτων – Αδυναμία πρόσβασης στον ΧΥΤΑ λόγω πλημμύρας

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ανακοίνωσε ότι λόγω των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην εδαφική επικράτεια του Δήμου Λαρισαίων, αντιμετωπίζει δυσχέρειες σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων.

Λόγω μη δυνατότητας πρόσβασης των απορριμματοφόρων μας στο ΧΥΤΑ Λάρισας, δεν θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή αποκομιδή. Παρακαλούνται οι δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά έως ότου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ΧΥΤΑ.

Ιδιαίτερη παράκληση για όσους βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί να μην εκθέτουν σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα προς αποκομιδή διότι όλα τα συνεργεία της Υπηρεσίας απασχολούνται κατά προτεραιότητα στις πληγείσες συνοικίες. Ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστούν εκ των προτέρων τους δημότες για την κατανόησή τους και για την βοήθειά τους στην προσπάθεια όλων για την εξομάλυνση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει πάντα με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ με επιστολή του ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει  ότι εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων (στις περιοχές Γυρτώνη, Κουλούρι, Γιάννουλη) έχει αποκλεισθεί πλήρως η πρόσβαση (τόσο από την Π.ΕΟ. όσο και από την ΠΑΘΕ) προς και από τον ΧΥΤΑ Λάρισας, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μεταφορά απορριμμάτων από τους ΣΜΑ Αγιάς, Φαρσάλων και Ελασσόνας αλλά και τους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Επιπλέον η αποθηκευτική ικανότητα των τριών ΣΜΑ έχει ήδη εξαντληθεί (έχουν πληρωθεί με απορρίμματα όλες οι διαθέσιμες κιβωτάμαξες) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα υποδοχής και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων στους χώρους αυτούς. Κάτω από αυτές τις  συνθήκες παρακαλούμε όλους τους δημότες μας, να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα, και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα – επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση της περιοχής τους- έως ότου αποκατασταθεί η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Λάρισας.





Source link