Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμος Κιλελέρ: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε Αρμένιο και Κιλελέρ

Συνεχίζονται με μηχανήματα έργου οι εργασίες και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του προηγούμενου μήνα στις δημοτικές ενότητες Αρμενίου και Κιλελέρ. Τεχνική υπηρεσία του δήμου με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα στο Σωτήριο,την κοινότητα η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθαρίζονται περιμετρικά τα ρέματα και εντός του οικισμού οι δημόσιοι δρόμοι, οι πλατείες, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και συλλέγονται οι κατεστραμμένες οικοσκευές.

Στο Αρμένιο μηχανήματα έργου επιχειρούν για τον καθαρισμό του ρέματος πλησίον της εκκλησίας της Παναγίας το οποίο είναι αποδέκτης όλων των όμβριων υδάτων που προέρχονται από τις απορροές του οικισμού. Μαζεύονται επίσης από φορτηγά κατεστραμμένες περιφράξεις οικιών και καθαρίζονται οι δρόμοι από τη λάσπη που συσσωρεύτηκε σε αυτούς.

Δήμος Κιλελέρ: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε Αρμένιο και ΚιλελέρΔήμος Κιλελέρ: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε Αρμένιο και Κιλελέρ

Στο Αγροκήπιο και στο Μεγάλο Μοναστήρι αποκαθίσταται και καθαρίζεται από φερτά υλικά ο χείμαρρος που διασχίζει τον οικισμό. Να σημειωθεί ότι ήταν τέτοια η ορμή το νερών που παρέσυραν την πεζογέφυρα που οδηγούσε στο χώρο του μνημείου των εκτελεσθέντων πατριωτών του Μεγάλου Μοναστηριού.

Στην Αγναντερή μηχανήματα βαρέως τύπου αποκαθιστούν τις συνδετήρες οδούς που οδηγούν στην τοπική κοινότητα και προβαίνουν στην αποκατάσταση των γκρεμισμένων γέφυρών.

Στο Κιλελέρ καθαρίζονται οι δρόμοι από τα φερτά υλικά κυρίως στην περιοχή μπροστά από το δημοτικό σχολείο και το ιατρείο της κοινότητας.

Την επιστασία των έργων στις περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Αρμενίου και Κιλελέρ έχουν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ζωιοπούλου και Κώστας Φιλιππούλης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νίκος Τσιάντος, Δημήτρης Καραμήτρος, Δήμος Βλαΐδης, Θεόδωρος Σκρίμπας καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων.





Source link