Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμος Ελευσίνας: Ωκεανός η Ωκεανίδων από την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Την εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ελευσίνας για την έλλειψη υποδομών για τα όμβρια ύδατα κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής του Καλυμπακίου στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καλυμπακίου αλλά  και η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τους δημότες που πλήττονται από κάθε νεροποντή είναι δεδομένη και αποδεικνυόμενη, ενώ για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές οι δημότες Ελευσίνας με τις σκούπες στα χέρια προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους μια και τα βρόχινα νερά σε κάθε νεροποντή πλημμυρίζουν τις κατοικίες τους στο Καλυμπάκι.

Έλλειψη υποδομών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η πλημμύρα προκλήθηκε όχι μόνο από τα φρεάτια, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχουν καθαριστεί, αλλά και από το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έχει κατασκευαστεί αντιπλημμυρικό έργο παρότι είχε ανακοινωθεί. Ωστόσο το μεγάλο ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν υποδομές για τα όμβρια ύδατα στην συγκεκριμένη περιοχή με την διοίκηση Οικονόμου 4 χρόνια να μην έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση του προβλήματος παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του απερχόμενου δημάρχου το 2019.

Αγανάκτηση από την αδιαφορία

Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι της Ελευσίνας, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, καθώς το πρόβλημα χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν και επανέρχεται συχνά, όπως είχε γίνει και το 2022, όταν και είχαν πλημμυρίσει ξανά.

«Είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Κάθε φορά που βρέχει η περιοχή μας πλημμυρίζει. Δρόμοι ολόκληροι μετατρέπονται σε ποτάμια. Όλα τα ισόγεια σπίτια γεμίζουν νερό. Για να μη μιλήσω για τις ανυπολόγιστες ζημιές» σημειώνει ο κ. Νίκος Χριστοφής κάτοικος της περιοχής του Καλυμπακίου.

Από τις σημερινές εικόνες αλλά και τις μαρτυρίες των κατοίκων της Ελευσίνας προκύπτει ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου «τρέχουν» πάντα πίσω απ’ τα γεγονότα. Είναι αιχμάλωτοι των εξελίξεων τις οποίες παρακολουθούν τρομαγμένοι και αδύναμοι χωρίς να δίνουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα ακόμα και αν από αυτά απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε η αδιαφορία και η αδυναμία της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα παρέμβασης στην καθημερινότητα έχουν καταστεί μόνιμη συμπεριφορά.



Source link